Col·lectius vulnerables

La PAC de Badalona denuncia Albiol per «incitar a l’odi» en el seu discurs antiocupació

  • «Que em denunciïn per lluitar contra l’okupació il·legal conflictiva és la millor evidència que anem pel camí correcte», defensa per la seva banda l’exalcalde

zentauroepp53322861 albiol200505151642

zentauroepp53322861 albiol200505151642 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC) de Badalona (Barcelonès) ha denunciat l’exalcalde, i actual regidor a Badalona, Xavier García Albiol pel seu discurs contra l’ocupació.

El text de la denúncia assenyala que Albiol és «un personatge públic de gran rellevància» i que aquest «fomenta com a regidor del Partit Popular actes d’intolerància o discriminació, i que fomenta prejudicis i promou la incitació directa o indirecta a l’odi sobre la població en situació de vulnerabilitat que es troba ocupant vivenda sense un títol just».

Segons explica el portaveu de la PAC, Luís Ros, aquest «odi» va dirigit cap a les famílies i ocupants habitacionals que «es veuen obligats, per falta d’alternativa de la vivenda, a ocupar vivendes de bancs».

«Tenim un polític, el senyor Xavier García Albiol, que és un autèntic piròman, i a Badalona el que necessitem són bombers; polítics que rescatin i afavoreixin la gran majoria i que solucionin els problemes d’una societat amb grans nivells de vulnerabilitat i desigualtat», conclou Ros, que insta Albiol a «canviar d’actitud».

Per la seva banda, Albiol s’ha defensat via Twitter: «Que em denunciïn per lluitar contra l’okupació il·legal conflictiva és la millor evidència que anem pel camí correcte». «Sempre al costat dels veïns i amb les idees molt clares», ha remarcat de l’exalcalde de Badalona.

L’ocupació, en el focus del debat

Durant els últims mesos i setmanes, el fenomen de l’ocupació ha estat més que present en el debat polític de la ciutat. La setmana passada, Govern local i Albiol van anunciar en menys de 24 hores diferents mesures en contra de l’ocupació.

Rubén Guijarro (PSC), actual alcalde de Badalona, va anunciar dimarts 13 de setembre que la Guàrdia Urbana de Badalona disposarà d’una unitat específica de lluita contra les ocupacions.

Notícies relacionades

Pel que fa a Albiol, l’endemà, va asseverar que, en cas de governar el 2023 a Badalona, crearà una «regidoria antiocupacions».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona