On Catalunya

Medi ambient

Badalona comença a retirar les restes d’edificis de les platges que van quedar al descobert

Aquestes ruïnes van sortir a la superfície a causa dels últims temporals i des del consistori aconsellen als banyistes extremar precaucions

Les actuacions s’inicien a la sorra del Pont d’en Botifarreta i posteriorment es treballarà a la platja del Cristall

Badalona comença a retirar les restes d’edificis de les platges que van quedar al descobert

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona (Barcelonès) comença aquest divendres amb els treballs per retirar les ruïnes d’antigues edificacions que hi ha a les platges del Cristall i del Pont d’en Botifarreta i que van quedar al descobert després dels últims temporals. Els treballs està previst que durin al voltant de 10 dies i els portarà a terme la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern.

La primera platja on s’actuarà és la del Pont d’en Botifarreta, i posteriorment es treballarà a la platja del Cristall i, mentre es portin a terme les obres, se senyalitzarà la zona afectada i quedarà restringit el seu accés, tant per a aquest sector de platja com algun tram del passeig Marítim.

Des de l’ajuntament es va fer una crida a la ciutadania a finals de maig d’aquest any per extremar les precaucions en aquesta part del litoral badaloní. Segons l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l’inici dels treballs «permetrà garantir la seguretat de les platges i recuperar-les íntegrament per al gaudi dels milers de ciutadans que les utilitzen diàriament».

Aportacions de sorra per a la Barca Maria

Des del govern local també remarquen la pèrdua de sorra que ha patit la platja de la Barca Maria, greument danyada pels temporals de l’hivern, i diuen que s’ha començat a treballar en un calendari de cara al primer trimestre de l’any 2023 «que permeti realitzar les aportacions de sorra necessàries per a la seva recuperació».

Notícies relacionades

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, manifesta que: «Estem treballant per fer possible l’aportació de sorra que ens permeti recuperar l’any vinent la platja de la Barca Maria i també per executar una estratègia conjunta que ens permeti estabilitzar aquesta part del litoral de Badalona i evitar que estigui tan condicionat pels diferents fenòmens meteorològics».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona