Mobilitat

La Guàrdia Urbana de Badalona inicia una campanya de control de patinets elèctrics

  • Els agents faran controls aleatoris durant els pròxims dies i patrullaran diàriament per la ciutat per detectar possibles infraccions

Patinetes por la avenida Diagona

Patinetes por la avenida Diagona / JORDI COTRINA (Bcn)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelonès) va iniciar dimecres 9 de febrer una campanya de vigilància de l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) –com els patinets elèctrics– per conscienciar els usuaris de la necessitat de fer un ús responsable d’aquest mitjà de transport.

En un comunicat, han recordat que aquests vehicles tenen prohibit circular per les voreres i les zones de vianants, els conductors no poden portar auriculars mentre condueixen ni utilitzar el telèfon mòbil, i no poden superar els 25 quilòmetres per hora.

Han explicat que aquesta campanya té caràcter preventiu, informatiu i també d’aplicació de la normativa establerta en matèria de circulació que preveu sancions d’entre 80 i 200 euros, depenent de la infracció comesa.

Notícies relacionades

També han manifestat que els conductors d’aquests vehicles estan obligats a sotmetre’s a les proves per a la detecció de taxes d’alcoholèmia i de drogues i, en funció del resultat, la sanció pot arribar als 1.000 euros. Així doncs, els agents faran controls aleatoris durant els pròxims dies i patrullaran diàriament per la ciutat per detectar possibles infraccions.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO