Política municipal

El govern de Badalona evidencia diferències internes entorn del desallotjament de la nau del carrer Progrés

  • El PSC va votar a favor d’una moció del PP per recolzar l’actuació policial, mentre que Junts, comuns i ERC s’hi van oposar

El govern de Badalona evidencia diferències internes entorn del desallotjament de la nau del carrer Progrés

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
ACN

El govern quadripartit de l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) va evidenciar en el ple d’aquest dimarts les diferències internes en relació amb l’actuació policial durant el desallotjament de la nau del carrer Progrés, al barri del Gorg, del 13 de gener. El PSC es va quedar sol votant a favor d’una moció del PP per mostrar el suport del consistori als agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra que hi van intervenir, mentre que la resta de socis (Junts, En Comú Podem i ERC), així com Guanyem Badalona en Comú, que apuntala al govern municipal des de l’oposició, la van rebutjar. La moció reivindicava la «professionalitat» dels agents i la necessitat de mostrar-los el «suport institucional que mereixen».

En la seva exposició, el regidor popular Juan Fernández va defensar l’actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament, concretament la unitat ARRO. En aquest sentit, va assegurar que l’actuació es va produir «després de molts mesos d’espera» i davant una «situació insostenible».

Cap grup municipal va intervenir, amb l’excepció de Guanyem Badalona en Comú a través del regidor Toni Flores, que va titllar de «covard» l’exalcalde Xavier García Albiol per escudar-se en el cinturó policial dels Mossos i parlar en nom dels veïns del Gorg».

Desallotjament amb tensió

Durant el desallotjament de la nau es van produir alguns moments de tensió quan desenes de persones intentaven evitar l’accés dels Mossos a l’interior, malgrat que bona part de les persones que hi vivien ja havien optat per abandonar l’espai per evitar el cos a cos amb la policia.

Entre els manifestants hi havia la líder de Guanyem i exalcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, la també diputada de la CUP Basha Changuerra. El partit va denunciar càrregues policials contra les dues dones. També va criticar l’actuació policial un agent en excedència i ara regidor de Junts i responsable de Serveis Socials del consistori, David Torrents.

Notícies relacionades

La moció del PP, secundada per part del govern municipal de Badalona, apunta que els agents mereixen el suport de l’administració malgrat els moments de tensió que es van produir. La moció anteposa «la satisfacció dels veïns» després d’un desnonament que hauria posat fi a «anys amb greus problemes de convivència».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO