Primer acte com a alcalde

Guijarro confirma que mantindrà la Unitat Omega i es compromet a «despolititzar» la Guàrdia Urbana

  • El nou alcalde de Badalona anuncia que recuperarà inversions no executades per valor de 2,4 milions d’euros per modernitzar el cos

Guijarro confirma que mantindrà la Unitat Omega i es compromet a «despolititzar» la Guàrdia Urbana

FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
ACN

El nou alcalde de Badalona (Barcelonès), Rubén Guijarro, ha confirmat aquest dimarts que mantindrà la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana perquè, tot i que s’hagi posat en qüestió per motius «partidistes», «és necessària» per garantir la seguretat dels veïns i la dels mateixos agents.

Durant una visita a la comissaria del cos al Turó d’en Caritg en el seu primer acte com a alcalde, Guijarro s’ha compromès a «despolititzar» la Guàrdia Urbana perquè els seus agents, a qui ha traslladat tot el seu «suport i reconeixement», puguin treballar en les millors condicions «lluny dels focus». Amb aquest objectiu, ha anunciat que recuperarà inversions no executades per valor de 2,4 milions d’euros per fer accessible la comissaria i digitalitzar la sala de comandament.

El primer acte institucional de Rubén Guijarro com a alcalde de Badalona ha sigut visitar la comissaria de la Guàrdia Urbana, una institució que en diverses ocasions ha estat en el centre de la polèmica.

Dèficits en seguretat

Després de saludar els seus comandaments i visitar les instal·lacions, l’alcalde els ha trasllat «tot el suport» del Govern i el compromís de dotar-los dels recursos necessaris per poder fer la seva feina «en condicions». «Els nostres dèficits en seguretat no es troben en la professionalitat dels nostres agents, sinó en el fet que no hem sigut capaços com a administració d’entregar-los els recursos necessaris», ha apuntat.

Guijarro ha lamentat que per culpa d’aquests «dèficits» diversos agents han abandonat el cos últimament per incorporar-se a altres policies. Unes baixes, ha recordat, que s’afegeixen que Badalona sigui l’únic municipi metropolità que «no va ser capaç» de tirar endavant l’última promoció d’agents. En aquest sentit, l’alcalde s’ha compromès a tirar endavant les places interadministratives que fa més de dos anys que estan paralitzades i incorporar bàndols de final d’any als agents que encara no hagin triat destinació. «Calculem que dels 19 inicials en podrem incorporar una desena», ha puntualitzat.

El nou alcalde ha insistit en la necessitat de «despolititzar» el cos i posar al capdavant els professionals que «en saben», els seus comandaments. Aquí, ha recordat que en el debat sobre la Unitat Omega, per exemple, «ningú s’ha parat a pensar què tenen pendent els agents del cos» i s’ha compromès a «no posar més pressió sobre els que ens han de protegir».

Sobre la Unitat Omega, com ja ha deixat entreveure en les últimes setmanes, Guijarro ha dit que es mantindrà perquè és «necessària» tant per garantir la seguretat dels veïns com dels mateixos agents de la Guàrdia Urbana, com s’ha demostrat en els recents incidents a Nou Barris o Tiana. També ha destacat que, si a diferència del que ocorre en municipis de l’entorn com Santa Coloma, l’Hospitalet o Cornellà s’ha posat repetidament en qüestió és per la politització i l’ús partidista que s’ha fet de la Guàrdia Urbana a Badalona.

Recuperar inversions no executades

L’alcalde de Badalona ha anunciat que el nou govern municipal recuperarà inversions no executades per valor de 2,4 milions d’euros per modernitzar les instal·lacions i equipament «per tenir una policia del segle XXI».

Un milió d’euros són dels comptes de l’any passat que es destinaran a millorar la comissaria del Turó d’en Caritg per fer-la accessible als ciutadans i més còmode per als professionals que hi treballen.

Notícies relacionades

Els 1,4 milions restants corresponen a una inversió no executada del pressupost del 2019 per ampliar la sala de control de la comissaria i incorporar la tecnologia GPS per controlar via satèl·lit als agents i els vehicles. Unes millores que Guijarro vol tenir acabades abans que acabi el mandat així com la instal·lació de més càmeres de seguretat a la ciutat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO