Reduir el soroll

24 municipis catalans reclamen a Adif alternatives «menys invasives» a les pantalles acústiques

  • En un manifest, proposen modernitzar els trens, insonoritzar les vivendes afectades i reduir la propagació del soroll

24 municipis catalans reclamen a Adif alternatives «menys invasives» a les pantalles acústiques

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un total de 24 municipis de les demarcacions de Tarragona i Barcelona han impulsat un manifest conjunt per demanar a ADIF que estudiï alternatives «menys invasives» a les pantalles acústiques que vol instal·lar per reduir el soroll dels trens al seu pas per nuclis urbans.

Després de reunir-se telemàticament, els signants proposen com a mesura prioritària reduir el soroll en origen, és a dir, actuar preventivament als mateixos vehicles. Aquí, per exemple, plantegen renovar la flota de trens, modernitzar el sistema de frenada o la substitució dels ‘bogies’ estàndard per altres de silenciosos. També proposen instal·lar barreres més baixes i pròximes a les vies per reduir la propagació del soroll i la insonorització de les vivendes afectades.

Els ajuntaments que van participar en la reunió d’aquest dilluns són: Badalona, Caldes d’Estrac, Cambrils, Cardedeu, Cubelles, Cunit, el Masnou, el Vendrell (Sant Vicenç de Calders), Gavà, l’Arboç, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Roda de Berà, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sitges, Tarragona, Torredembarra, Vilanova i la Geltrú, Vila-seca i Viladecans.

Pluralitat de mesures

En el manifest que es va presentar a debat, els ajuntaments implicats demanaran fer arribar el seu posicionament al Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, a les entitats públiques empresarials, a Adif i Renfe Operadora a fi de defensar una pluralitat de mesures per assolir els objectius de qualitat acústica, i oposar-se a l’apantallament com a pràcticament única solució plantejada per Adif.

En aquest sentit, els ajuntaments van reiterar la voluntat de coordinar-se tant políticament com tècnicament per defensar la seva opinió.

Notícies relacionades

També es va proposar la creació d’un grup impulsor per fer el seguiment del projecte i fer d’interlocutor amb les institucions. Aquest grup el formaran els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Mataró i Cardedeu. També s’espera que hi sigui Badalona, que ho confirmarà els pròxims dies.

Més notícies de Badalona, L’Hospitalet, Viladecans, Mataró i Gavà en l’edició local de EL PERIÓDICO