En format presencial i digital

Arrenca a Badalona la Mobile Week per acostar la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania

L’esdeveniment ofereix conferències, tallers i taules rodones al voltant de l’àmbit de la salut

Arrenca a Badalona la Mobile Week per acostar la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d’aquest dilluns 5 de juliol, i fins dimecres dia 7, Badalona (Barcelonès) acull, per primera vegada, la Mobile Week Catalunya, una iniciativa que acosta la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania.

La voluntat de la Mobile Week és oferir, a través de conferències, tallers i taules rodones gratuïtes, que combinen el format presencial i digital, espais de reflexió i activitats participatives que «connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes, situant les persones al centre de la revolució digital», expliquen des de l’ajuntament.

El programa de les activitats que es realitzaran a Badalona, que s’ha elaborat des del consistori amb la col·laboració de l’Associació Restarting Badalona, està pensat per arribar a tots els públics i «demostrar la potencialitat del vessant tecnològic» en tres grans àmbits: la salut, l’esport i la mobilitat.

Així, la Mobile Week Catalunya 2021 és una iniciativa de Mobile World Capital i la Generalitat de Catalunya, que compta amb el recolzament de CaixaBank i Damm. L’edició d’aquest any, en què participen un total de divuit municipis catalans, gira entorn de tres temàtiques: la protecció de la privacitat i dades a internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que exerceix la tecnologia durant les crisis.

Activitats a Badalona

Entre les activitats programades es poden destacar, entre d’altres, les següents: ‘Formant els cirurgians del futur: la realitat augmentada en la cirurgia’; ‘Robots en hospitals: avantatges i aplicacions’; ‘Mobilitat, tecnologia i Badalona’.

‘Formant els cirurgians del futur: la realitat augmentada en la cirurgia’ és un taller dinamitzat on s’explicarà què és la realitat virtual i augmentada i la seva utilitat al sector de salut com a eina d’assistència en quiròfan. A més, s’explorarà com la tecnologia impactarà en la formació dels estudiants de medicina i cirurgians del futur. Durant la sessió, els assistents tindran l’ocasió de veure una demostració en directe de HoloLens i entendre com s’utilitza actualment la realitat augmentada per assistir en cirurgies a Can Ruti.

L’activitat ‘Robots en hospitals: avantatges i aplicacions’ consistirà en una sessió per aprendre sobre com els robots poden ajudar en l’entorn sanitari, fent-lo més eficient. Es mostrarà com la plataforma de PAL Robotics, TIAGo Base, pot utilitzar-se per a diferents aplicacions, aprofitant les infinites configuracions possibles que permeten els robots.

Notícies relacionades

Per la seva banda, a ‘Mobilitat, tecnologia i Badalona’, experts en tecnologia i en mobilitat abordaran com es pot millorar la mobilitat amb la inclusió de la tecnologia integrant tots els serveis i proveïdors de transport públic. Aquesta conferència analitzarà com les tecnologies poden ajudar a integrar tots els serveis i proveïdors de transport públic i de sharing (plataformes col·laboratives o d’intercanvi), per oferir als usuaris opcions de ruta, reserva i pagament personalitzats a les seves necessitats.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO