Futur aparcament

Troben «petites concentracions» de mercuri en un solar de Badalona

  • El procés de descontaminació s’ha començat a executar després de descobrir la presència del metall en les prospeccions d’identificació del terra

  • Aquesta actuació ha retardat les obres d’arranjament del solar, que es reprendran una vegada finalitzi l’extracció del mercuri

Troben «petites concentracions» de mercuri en un solar de Badalona

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha trobat «petites concentracions» de mercuri al solar del carrer del Porvenir, on s’estan executant les obres d’un nou aparcament. Així, des del consistori assenyalen que ja han iniciat els treballs per treure aquest metall, la presència del qual va ser descoberta en les primeres proves d’identificació del sòl.

Actualment, s’estan fent els treballs previs per «executar l’actuació seguint els requeriments i criteris de descontaminació de les terres establerts per l’Agència Catalana de Residus», ha explicat l’executiu local en un comunicat.

Així, des del govern de Badalona assenyalen també que aquesta actuació, que no estava prevista, ha retardat les obres d’arranjament del solar, les quals es reprendran una vegada finalitzi l’extracció del mercuri.

Anàlisi de les mostres obtingudes

Les mostres extretes estan sent analitzades en laboratoris per identificar amb precisió la topologia de terres que hi ha al solar. A partir dels resultats obtinguts, es redactarà un pla de treball, amb el vistiplau de l’Agència Catalana de Residus, per avaluar el risc per a la salut dels treballs d’extracció del metall.

Notícies relacionades

Després d’establir aquests paràmetres, «s’iniciaran les tasques d’excavació selectiva dels sòls i el transport i la gestió del mercuri a abocadors autoritzats».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO