Polèmica local

L’oposició de Badalona demana la dimissió d’una regidora pels 28.000 euros «malgastats» en una campanya no enviada

El govern local al·lega que el repartiment d’informació d’ajudes públiques el van fer càrrecs de confiança del PP

L’oposició de Badalona demana la dimissió d’una regidora pels 28.000 euros «malgastats» en una campanya no enviada
Es llegeix en minuts

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona (PSC, Guanyem, En Comú Podem, ERC i JxCat) van demanar al ple la dimissió de la regidora de Comunicació del govern de Xavier García Albiol, Rosa del Amo. La fan responsable del «malbaratament» de 28.000 euros en la impressió i ensobrament d’una propaganda sobre una línia d’ajudes socials de la qual no es va arribar mai a contractar-ne l’enviament, segons va revelar l’ACN a mitjans d’abril.

Del Amo es va justificar i va dir que el repartiment del material informatiu (83.000 cartes i tríptics) el van acabar fent els sis coordinadors de districte que l’ajuntament té en nòmina com a assessors polítics del PP. L’oposició considera encara més greu aquesta justificació i li exigeix que renunciï.

De fet, els portaveus municipals no donen crèdit a l’argumentació del govern d’Albiol i l’insten a demanar perdó a les famílies vulnerables que no han tingut accés a la informació de les ajudes socials per a la gestió de la campanya. També reclamen la convocatòria «immediata» d’una nova campanya d’ajudes socials, perquè pugui arribar a més ciutadans.

La campanya de la discòrdia atorgava ajudes per al pagament dels subministraments de la llar a persones majors de 60 anys i amb ingressos inferiors a 900 euros. Segons les dades exposades al ple municipal, hi ha unes 50.000 persones de més de 60 amus a Badalona, mentre que les que han acabat sol·licitant l’ajuda són poc més de 500.

Les explicacions no convencen

«Han passat del “Netejant Badalona” al “Tirant Badalona a la paperera”», va etzibar-los el portaveu de JxCat, David Torrents, a l’inici del debat. La portaveu de Guanyem, Nora San Sebastián, va posar el crit al cel pel fet que càrrecs polítics fessin el repartiment de les cartes i va qualificar l’assumpte com «el súmmum de l’amiguisme».

L’oposició, de fet, va carregar durament contra els arguments exposats per Del Amo, a qui no dona credibilitat. El líder del PSC, Rubén Guijarro, ho va considerar «kafkià» i assegura que en algunes dependències municipals hi ha encara guardat tot aquest material informatiu: «És més greu la seva defensa que el fet per si mateix».

En aquesta línia, el líder d’ERC, Àlex Montornès, va dir que no és creïble que els coordinadors, amb salaris de més de 42.000 euros anuals, es dediquin a repartir publicitat. «Deuen aportar un altre valor afegit», va deixar anar. Des d’En Común Podem, Aïda Llauradó, va qualificar de «tempesta» la resposta del PP i va lamentar que les ajudes no arribin als destinataris per aquesta gestió.

Notícies relacionades

La regidora de Comunicació, Rosa del Amo, va insistir en la idoneïtat de fer el repartiment a través dels coordinadors de districte. «¿Quin problema hi ha? És la seva feina», va assegurar. Del Amo va afirmar que fins i tot s’han estalviat diners amb aquest sistema de repartiment, però va respondre amb ironia a l’oposició que en noves convocatòries sí que es contractarà el repartiment.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO