Alimentació saludable

Can Ruti posa en marxa tallers de cuina terapèutica per a pacients que necessiten seguir una dieta específica

  • L’hospital ha construït un aula-cuina per impartir els cursos, que de moment es posen en marxa en format telemàtic

  • A causa de la pandèmia de la Covid-19, els primers tallers seran telemàtics

L’hospital de Can Ruti de Badalona.

L’hospital de Can Ruti de Badalona.

1
Es llegeix en minuts

La Unitat d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) ha iniciat aquest dijous 21 d’abril uns tallers de cuina terapèutica per a pacients que, per la seva patologia, necessiten seguir una dieta específica. A través d’aquesta formació es pretén facilitar al pacient l’adquisició i seguiment de les recomanacions dietètiques planificades pels metges.

Can Ruti fins i tot ha construït un aula-cuina al soterrani de l’hospital, annexa a la cuina hospitalària, per impartir els cursos. Els primers tallers, no obstant, seran de moment telemàtics. El primer curs presencial es preveu per al 23 de maig i l’impartiran els cuiners dels restaurants Compartir i Disfrutar. La Fundació Alícia col·labora també amb l’anomenat ‘Rutixef’.

Núria Alonso, endocrinòloga de l’Hospital Germans Trias, explica que els pacients aprendran «receptes variades, accessibles i adaptades al seu estil de vida», que facilitaran «la implementació de la dieta planificada en el seu dia a dia» i la incorporació d’hàbits alimentaris saludables.

Notícies relacionades

El primer cicle dels tallers, els pròxims quatre dijous, va destinat a pacients amb hipercolesterolèmia. Des de l’hospital, però, ja es treballa en cursos adaptat a altres patologies en col·laboració amb cuiners de renom per demostrar que «la cuina saludable no està renyida amb l’alta cuina».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO