Pobresa

Creu Roja va atendre més de 10.000 persones del Barcelonès Nord el 2020

  • L’organització va fer 17.218 respostes relacionades amb necessitats bàsiques com ara l’alimentació i medicació

  • Es van fer 1.730 trucades de prevenció i promoció de la salut tant sobre temes relacionats amb el coronavirus com la campanya de la grip

Creu Roja va atendre més de 10.000 persones del Barcelonès Nord el 2020
2
Es llegeix en minuts

Creu Roja va atendre l’any passat, des de l’inici de la pandèmia i fins a finals de desembre, un total de 10.344 persones en situació de vulnerabilitat al Barcelonès Nord, on l’organització ha realitzat 17.218 respostes relacionades amb necessitats bàsiques com l’alimentació i medicació.

Tal com ha informat l’entitat, es tracta del balanç del Pla Creu Roja Respon, que va posar en marxa arran de l’esclat de l’emergència sanitària per prestar auxili humanitari a les persones vulnerables i afectades per les conseqüències de la pandèmia, com: pèrdua de feina, falta d’ingressos, necessitats d’ajuda alimentària, menors confinats o sense eines telemàtiques per continuar amb els estudis.

Així, l’any passat, Creu Roja va participar en un dispositiu activat per l’Ajuntament de Badalona davant l’augment de sol·licituds de cistella bàsica d’aliments en els serveis socials, en el marc del qual van atendre unes 1.900 famílies amb més de 13.000 lots de menjar.

També van entregar 130 targetes precarregades per fer la compra en comerços locals a famílies necessitades i van augmentar les atencions en els programes d’aliments de Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. A més, durant els primers mesos de la pandèmia, van portar a terme 886 entregues de medicació a domicili a persones amb malalties cròniques que no es podien desplaçar en coordinació amb el servei de farmàcia de l’Hospital Municipal de Badalona, l’Esperit Sant de Santa Coloma i els centres d’atenció primària de Sant Adrià de Besòs.

Trucades de prevenció

Paral·lelament, es van fer 1.730 trucades de prevenció i promoció de la salut tant sobre temes relacionats amb el coronavirus com la campanya de la grip, així com 961 trucades socials informatives i de seguiment sobre ocupació o prestacions com l’ingrés mínim vital. Creu Roja també va realitzar 1.195 trucades de seguiment a les 60 persones participants en els programes d’atenció a persones grans, a moltes de les quals també s’ha acompanyat a fer la compra o passejar a mesura que ha millorat la situació epidemiològica.

Quant a l’atenció a nens i joves, Creu Roja va adaptar les classes de reforç escolar de forma virtual, cosa que ha permès que 40 menors hagin sigut atesos en un total de 371 intervencions, fet que engloba l’entrega de lots d’entreteniment i material escolar a domicili durant el confinament.

Notícies relacionades

Per poder portar a terme totes aquestes accions, l’organització Barcelonès Nord ha comptat amb 100 nous voluntaris i ha activat 321 persones per al seu pla Creu Roja Respon, que han brindat unes 6.165 hores de voluntariat.

Més notícies de Badalona i de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO