Projecció internacional

El curt ‘White eye’, guanyador de la millor pel·lícula del festival Filmets de Badalona, nominat als Oscars 2021

Aquesta pel·lícula d’Israel, escrita i dirigida per Tomer Shushan, opta ara a guanyar el premi de millor curt de ficció

El curt ‘White eye’, guanyador de la millor pel·lícula del festival Filmets de Badalona, nominat als Oscars 2021
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El curtmetratge White eye, que en la passada edició de Filmets Badalona Film Festival va ser doblement premiat amb la Venus a la millor pel·lícula i la Venus a la millor direcció, ha sigut nominat als Oscars 2021. En concret, White eye opta a l’Oscar a la categoria de millor curt de ficció, premi que s’haurà de disputar juntament amb quatre curtmetratges més que també han sigut nominats.

White eye va ser una de les grans triomfadores de la 46a edició de Filme0ts, festival que es va desenvolupar del 16 al 25 d’octubre del 2020. Es tracta d’un curt d’Israel escrit i dirigit per Tomer Shushan i interpretat per Daniel Gad i Dawit Tekelaeb, entre altres actors i actrius.

White eye explica com un home a qui van robar la bicicleta en una ciutat israeliana la troba lligada a un pal amb un candau. A partir d’aquí, aquest jove comença un llarg camí per intentar recuperar la bicicleta. Finalment, es troba cara a cara amb el presumpte lladre, tot i que aquest afirma ser-ne ara el legítim propietari, perquè la va comprar a un desconegut. Un altre fet, no obstant, ho complica tot.

El presumpte lladre és d’Eritrea i quan la policia intervé descobreix que el seu visat d’estada a Israel ha caducat. Aquest fet desemboca en una situació dramàtica tant per al jove d’Eritrea com per al propietari de la bicicleta, que veu com un fet aparentment banal té un desenllaç tan dur.

Projecció del festival badaloní

La nominació als premis Oscar de la pel·lícula White eye, projectada l’any passat al festival Filmets, posa de manifest, un any més, «la gran qualitat dels curtmetratges que es poden veure en aquest festival», que en la passada edició va tenir com a seus les ciutats de Badalona i Barcelona.

Notícies relacionades

La 93a cerimònia dels premis Oscar es realitzarà el pròxim 25 d’abril al Dolby Theatre de Hollywood, a Los Angeles.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO