Coronavirus

Dos de cada deu pacients de la unitat post-Covid de Can Ruti pateix dolor toràcic persistent

Es treballa per determinar si hi ha isquèmia o afectació microvascular pel risc de patir complicacions cardiovasculars

can-ruti

can-ruti

1
Es llegeix en minuts

Dos de cada deu pacients de la unitat de síndrome post-Covid de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) pateix dolor toràcic persistent. Es tracta d’una dada que aporta la Fundació Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses corresponent als resultats preliminars de l’estudi Cohort-King, i que destaca que és fonamental determinar si existeix isquèmia o afectació microvascular en el pacient, cosa que implica un risc de desenvolupar complicacions cardiovasculars.

Per aquesta raó, la Fundació ha arribat a un acord amb Creu Blanca per facilitar estudis cardíacs a un total de 30 participants amb simptomatologia Covid de llarga durada, i determinar el grau de risc existent a través d’una ressonància magnètica cardíaca amb adenosina.

La prova diagnòstica se suma a la que es fan de manera sistemàtica als pacients de la unitat post-Covid gràcies a la col·laboració del Departament de Cardiologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Concretament, es tracta d’ecocardiogrames, proves d’esforç o TAC d’artèries coronàries.

#JoEmCorono

Els resultats serviran per descartar patologies com la miocarditis, la pericarditis, l’infart de miocardi o l’alteració de la microcirculació cardíaca. Es preveu que en el futur més pacients puguin beneficiar-se d’aquesta col·laboració.

Notícies relacionades

El projecte compta amb el finançament de #JoEmCorono, la iniciativa de micromecenatge de la Fundació per lluitar contra la Covid-19.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA