Símbol local

Badalona encarrega un estudi d’onatge per al projecte de reconstrucció del pont del Petroli

La UPC disposa d’un canal on efectuar els assajos per garantir que la nova estructura resisteixi futurs temporals

petroli

petroli

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) els estudis tècnics i d’onatge per a la reconstrucció del pont del Petroli de Badalona. La futura infraestructura del pont, inclosa la seva plataforma final, haurà de ser capaç de resistir els embats de temporals d’intensitat com el ‘Gloria’, que va destruir el pont el mes de gener del 2020.

Des de l’Ajuntament expliquen que la UPC disposa d’un canal d’onades on efectuar els assajos per garantir que la reconstrucció de la infraestructura resisteixi futurs temporals.

L’estudi, amb un cost de 42.400 euros, també inclou les anàlisis de batimetria del moviment del mar segons el relleu del fons marí, així com l’avaluació de les pressions que la força del mar pot exercir sobre la plataforma final i el pont del Petroli.

Conclusions a finals de març

«Les conclusions del treball es presentaran abans que finalitzi el pròxim mes de març i serviran de base per als projectes d’enginyeria de reconstrucció del pont», assenyalen des del consistori.

Notícies relacionades

Així, es preveu que aquestes obres de reconstrucció del pont tinguin una durada d’un any.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA