CONDEMNAT

Un internauta accepta 21 mesos de presó per amenaçar de mort García Albiol després de l'1-O

També se'l condemna a no acostar-se a menys de 500 metres de l'actual alcalde de Badalona, i a no comunicar-se amb ell durant 33 mesos

Per part seva, Albiol ha celebrat la sentència via xarxes socials i ha asseverat que marca «un abans i un després»

zentauroepp53406918 bcn xavier garcia albiol200513194110

zentauroepp53406918 bcn xavier garcia albiol200513194110 / Laura Guerrero

3
Es llegeix en minuts
EFE / El Periódico

Un internauta independentista ha acceptat una pena de 21 mesos de presó per una quinzena de missatges que va publicar a Facebook durant els mesos posteriors a l’1-O, en què amenaçava de mort el llavors líder del PPCXavier García Albiol, i l’insultava per la seva ideologia.

La sentència, a la que ha tingut accés Efe, és fruit de l’acord que va assolir la Fiscalia amb la defensa del processatMiquel Díaz, qui va reconèixer els fets que se li imputaven i va acceptar una condemna de 21 mesos per un delicte continuat d’amenaces amb l’agreujant de discriminació per ideologia.

En la seva sentència, que és ferma, el jutjat penal número 2 de Girona acorda suspendre l’entrada a presó del processat durant un període de dos anys, en els quals no podrà tornar a delinquir a risc d’entrar a la presó, i el condemna a no acostar-se a menys de 500 metres de García Albiol i a no comunicar-se amb ell durant 33 mesos.

Una quinzena de missatges

La sentència condemna el processat, veí de Torroella de Montgrí (Girona), per una quinzena de missatges que va publicar al seu perfil de Facebook entre el 5 d’octubre del 2017, pocs dies després del referèndum, i el 24 de març del 2018, quan García Albiol, actual alcalde de Badalona, liderava el PP català.

Segons la sentència, els missatges publicats pel condemnat perseguien causar en el dirigent popular «el temor de patir un mal imminent i greu» i estaven motivats pel «menyspreu» del processat cap a la ideologia de García Albiol, «en relació amb el conflicte independentista català i la idea de nació espanyola».

«Us podrien posar a la mateixa foguera a Arrimadas, Rivera i tu (...), defensaré la meva terra amb sang si cal» o «et mereixes un tret entre els ulls, així us moriu tots els espanyolistes que porten 50 anys a Catalunya i no són capaços de dir bon dia en català» són alguns dels missatges amenaçadors que el condemnat va publicar els dies posteriors a l’1-O.

L’internauta va continuar difonent les seves consignes mesos després de l’1-O amb missatges com «Noi, se t’ha acabat el crèdit. Tic, tac, tic, tac, el rellotge comença a comptar» o «m’has passat dues vegades a menys d’un metre, em vas mirar als ulls i vas veure la meva mirada d’odi. La pròxima vegada veuràs alguna cosa més».

«Mor puto aguiló. Si et trobo al carrer em donaré el gust de fer-ho tot i que em tanquin després», va publicar Miquel Díaz el 4 de novembre del 2017 al seu Facebook, on el 24 de març del 2018 va rubricar el seu últim missatge amenaçador: «Et mereixes morir a l’estil de Carrero, ets repugnant».

«Un abans i un després»

En la seva sentència, el jutge descarta la petició de la Fiscalia d’obligar el processat a seguir un curs formatiu en igualtat i discriminació, com a condició per suspendre la seva entrada a la presó.

Notícies relacionades

Per al magistrat, no és necessari imposar aquesta condició al condemnat, tenint en compte que no li consta «ni un antecedent penal ni policial», que va mostrar penediment i va assumir els fets i que ja ha acceptat una «pena elevada» per l’agreujant de discriminació. Per part seva, Albiol ha celebrat la sentència via xarxes socials i ha asseverat que marca «un abans i un després».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA