BROT A LA POLICIA LOCAL

L'oposició de Badalona reprova Albiol per «desaparèixer» durant la crisi de Covid-19 en la Guàrdia Urbana

El ple demana la dimissió de la regidora de Seguretat per «deixadesa de funcions»

González esquiva les crítiques carregant contra sindicats i oposició

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol  da una r180611205051

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol da una r180611205051 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona han reprovat l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, per haver «desaparegut» durant la crisi de la Guàrdia Urbana, castigada per un brot de Covid-19 que ha afectat una tercera part dels agents, entre positius i confinats.

PSC, Guanyem, ERC, comuns i JxCat també van aprovat en el ple una petició de dimissió de la regidora de Seguretat, Irene González, per «deixadesa de funcions» a l’hora de garantir els protocols de prevenció i seguretat al si del cos. Durant la seva intervenció, González va defensar la seva gestió i va atacar l’oposició i els sindicats, i només al final del ple el mateix Albiol va demanar disculpes si algú considera que es van prendre decisions desencertades.

L’oposició va lamentar la «falta d’autocrítica i humilitat» del govern local després d’escoltar les seves explicacions al ple municipal que es va celebrar aquest dilluns 9 de novembre de manera telemàtica a petició dels grups municipals de l’oposició. «Tingui la coherència de demanar perdó, tingui dignitat i deixi-ho», va etzibar el portaveu socialista, Rubén Guijarro, dirigint-se a González.

Retrets des de l’oposició

Els regidors socialistes qualifiquen l’actual crisi de la Covid-19 a la Guàrdia Urbana com «la més gran de la història» al cos. Actualment, suma ja 42 agents de baixa, entre positius i confinats. En aquest sentit, Guijarro va criticar la «pèssima gestió» del govern municipal del PP, a qui va titllar de «negacionista».

També en aquesta línia, la líder de Guanyem, Dolors Sabater, va recordar que en l’actual context de crisi sanitària s’han pres decisions mai vistes per evitar brots i contagis, i va criticar que, en canvi, els populars hagin permès un brot «incomprensible» a la Guàrdia Urbana: «No sé si són conscients de la magnitud del desastre que això suposa».

Sobre les mesures preses pel govern municipal, el regidor de JxCat, David Torrents, va assegurar que s’ha actuat «tard» i de manera insuficient. El brot, va recordar, continua sense estar controlat. Els comuns van avisar que l’incompliment de les mesures de prevenció de riscos laborals són punibles penalment i, des d’ERC, Àlex Montornès va afirmar que el govern del PP «no té rumb».

González assenyala els sindicats

La regidora de Seguretat, Irene González, va esquivar les crítiques carregant contra sindicats i oposició, i va insistir que la crisi és, en el fons, un «conflicte de motivacions polítiques». A diferència de la seva compareixença als mitjans, González va evitar carregar directament contra la deixadesa dels agents a l’hora de portar mascareta i va atribuir el brot a la mala sort.

Notícies relacionades

Només a l’hora de tancar el ple, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va entonar el mea culpa que exigien els partits de l’oposició, tot i que sense massa concrecions: «Evidentment que ens equivoquem. Cada dia i moltes vegades. Si en algun moment hem pres alguna decisió que ha molestat, demano disculpes».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA