COVID-19

L'oposició de Badalona demana el cessament de la regidora de Seguretat pel brot en la Guàrdia Urbana

Els grups han anunciat també que forçaran un ple extraordinari per votar la reprovació de l'alcalde

Segons les dades del sindicat SFP-Fepol, els contagis han fet que el cos tingui el 25% de la seva plantilla de baixa

foto 3642183

foto 3642183

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Badalona han exigit la dimissió o bé el cessament de la regidora de Seguretat, la popular Irene González, per «negligència» a causa del brot de coronavirus que afecta una vintena d’agents de la Guàrdia Urbana, tal com ha denunciat el sindicat SFP-Fepol.

En una roda de premsa conjunta, el PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC, els comuns i JxCat han denunciat la «precària i insostenible» situació de la policia local i han exigit el cessament de González per «haver posat en risc la integritat del cos de policia municipal, dels seus agents i haver mentit sobre els protocols de contenció del virus».

Els grups han anunciat també que forçaran un ple extraordinari per votar la reprovació de l’alcalde, Xavier García Albiol, i han criticat les «promeses de reforç del cos i l’opacitat amb què s’ha tractat la situació».

El 25% dels agents de baixa

Segons les dades del sindicat SFP-Fepol, hi ha una quarantena d’agents fora de servei per la Covid-19, la meitat aproximadament contagiats i l’altra meitat confinats a l’espera de fer-se la PCR, i això, junt amb altres malalties, ha fet que el cos tingui el 25% de la seva plantilla de baixa.

Notícies relacionades

Un percentatge que l’oposició ha qualificat d’«alarmant» i que ha retret a González per no haver «informat degudament» de la situació.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA