CORONAVIRUS

L'oposició de Badalona demana exonerar les taxes municipals a la restauració

Proposen que bars i restaurants no paguin les taxes municipals fins que l'economia es recuperi dels efectes de la Covid

També demanen un sistema de subvencions directes que siguin «més àgils i ràpides», amb una ajuda mínima de 500 euros

foto 3642183

foto 3642183

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els grups de l’oposició de Badalona han retret a l’alcalde, Xavier García Albiol, que els ajuts anunciats per a la restauració siguin «insuficients» i «estèrils» i li han exigit que exoneri el sector de les taxes municipals durant el que queda de l’any i el 2021.

Segons un comunicat conjunt, aquesta és una de les propostes que figura en la bateria de mesures que han entregat a Albiol per ajudar a pal·liar la crisi generada pel coronavirus i arriba després que el PPC anunciés una convocatòria d’ajuts de fins a 350 euros per a pimes i autònoms.

D’acord amb l’oposició –PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC, JxCat i els comuns–, la iniciativa de l’executiu municipal «només pretén blanquejar la imatge del govern local», que han acusat de mostrar «total desinterès per tenir el pla integral de recuperació social i econòmica de Badalona».

Proposen, en canvi, que bars i restaurants no paguin les taxes municipals fins que l’economia es recuperi, establir un sistema de subvencions directes que siguin «més àgils i ràpides», amb una ajuda mínima de 500 euros per establiment, i realitzar una campanya informativa de recolzament al comerç i la restauració de proximitat, entre d’altres.

Ajuts al lloguer

També plantegen crear un ajut econòmic a partir de l’1 de gener del 2021 per al pagament dels lloguers d’aquells establiments que no puguin obrir per les restriccions.

Notícies relacionades

Finalment, recolzen estudiar la creació d’un sistema de vals municipals per consumir en locals de Badalona, impulsar un espai de col·laboració entre empreses i cooperatives locals de distribució per posar-los en contacte amb el sector de la restauració local i agilitar les col·laboracions i consensuar totes les mesures amb els gremis i associacions afectades.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA