ACTUACIÓ DE LA GUÀRDIA URBANA

L'oposició carrega contra Albiol per demanar a les xarxes l'expulsió d'un menor estranger

La regidora dels comuns Rosa Trenado va criticar l'alcalde de Badalona per «racista» i per «criminalitzar les persones pel seu origen»

Des de la secció local d'ERC van emetre un comunicat en què afirmen que el grup «reprova el contingut xenòfob de les declaracions de l'alcalde»

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol  da una r180611205051

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol da una r180611205051 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’oposició de l’Ajuntament de Badalona ha acusat l’alcalde, Xavier García Albiol, de «xenòfob» per haver publicat a les seves xarxes socials el vídeo d’un menor migrant sent perseguit per la policia després de suposadament tractar de robar i per haver demanat la seva expulsió del país.

La polèmica va aflorar diumenge passat, quan Albiol va pujar al seu compte de Twitter un vídeo gravat per veïns al barri de Llefià en el qual es veu un jove mirant de fugir d’un cotxe de la Policia Local. «Espectacular la professionalitat de l’agent de Guàrdia Urbana. Un ‘mena’ de Mataró que va intentar robar una moto a Badalona. Finalment va ser detingut. Tant de bo algun dia s’entengui que per molt menors d’edat que siguin, si venen a Espanya a delinquir han de ser expulsats», va escriure l’alcalde per acompanyar el vídeo.

A aquesta publicació va reaccionar la regidora dels comuns Rosa Trenado, qui va criticar Albiol per «racista» i per «criminalitzar les persones pel seu origen o procedència».

ERC també carrega contra Albiol

«Quan algú comet un acte delictiu se l’ha de jutjar per l’acte que comet sense cap tipus d’agreujant per la seva raça, sexe o religió. Art. 14 de la CE. El seu racisme acèrrim el delata», va assenyalar Trenado en un tuit que el mateix Albiol va rebatre després. «Pensava que era una bona notícia però per a la regidora de Podem Rosa Trenado demanar l’expulsió del delinqüent demostra el meu ‘racisme acèrrim’. Així ha anat la ciutat en els últims cinc anys», va recalcar l’alcalde popular.

A la controvèrsia es va afegir aquest dilluns ERC, que va emetre un comunicat en què «lamenta profundament i reprova el contingut xenòfob de les declaracions de l’alcalde». «Els republicans consideren que cal actuar en els casos de delinqüència de la ciutat i que això és completament independent del col·lectiu del qual forma part la presumpta persona delinqüent», ha apuntat la formació, el portaveu de la qual, Àlex Montornès, ha censurat la «visió simplista de la realitat» del PP.

Notícies relacionades

«Identifica diversos col·lectius com els enemics de la societat sense parar-se a pensar en l’impacte que té sobre unes persones que sovint ja són vulnerables i sense reflexionar sobre l’impacte que té en la convivència als nostres barris», ha continuat per culpar els populars d’«alimentar» la «sensació d’inseguretat». I ha conclòs: «Hem de ser contundents quan hi ha un delicte (...) però el que no pot servir mai d’excusa és per incitar a l’odi envers cap col·lectiu, una manera de fer més pròpia de l’extrema dreta que d’un partit polític que es diu d’Estat».

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA