ARQUEOLOGIA

Una excavació arqueològica a Badalona descobreix una peça singular de la baixa Edat Mitjana

Es tracta d'un fragment escultòric en alt relleu d'una figura amb un rotllo de pergamí entre les mans

alt-relleu-carrer-del-temple-museu-de-badalona

alt-relleu-carrer-del-temple-museu-de-badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’arqueòlegs ha descobert a Badalona un fragment escultòric en alt relleu en què es pot observar una figura amb un rotllo de pergamí entre les mans. L’element, que «molt probablement procedeix de l’església de Santa Maria o de la Torre Vella», es podria datar en la baixa Edat Mitjana (segle XIII-XV), assenyalen des del consistori.

La peça ha sigut localitzada en la intervenció arqueològica que va començar a finals del mes de maig en un solar del carrer del Temple, «on es construirà un edifici de pisos», expliquen des de l’Ajuntament.

Malgrat l’estat encara inicial de l’excavació, que durarà unes setmanes més, s’ha pogut documentar la presència de diverses estructures dels segles XVIII-XIX, entre les quals es troben les fonamentacions d’un edifici que possiblement formava part de les estables o espais d’emmagatzemament de la Torre Vella, i dues estructures hidràuliques.

Una mina d’aigua

Notícies relacionades

Una és una mina d’aigua, que es preservarà –tot i que no serà visitable–, que va ser amortitzada a finals del segle XIX, quan es va urbanitzar el carrer del Temple. Es tracta d’una conducció, amb una canalització elevada, feta amb murs de pedra units amb morter i coberta amb una volta de maó.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA