CONDEMNAT

El Tribunal Suprem confirma un any de presó per al mosso que va gravar 17 companyes en un vestidor

L'alt tribunal ratifica la condemna imposada per l'Audiència de Barcelona i desestima els recursos de la defensa

zentauroepp49612304 29 08 2019 agentes de patrulla de los mossos d esquadra  en 190830171744

zentauroepp49612304 29 08 2019 agentes de patrulla de los mossos d esquadra en 190830171744 / MOSSOS D ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la pena d’un any de presó per a un mosso d’esquadra que va gravar 17 companyes, sense el seu consentiment ni coneixement, mentre es canviaven, amb una càmera que va instal·lar al vestidor de dones de la comissaria de Badalona (Barcelonès) a què estava adscrit.

En la seva sentència, a la qual ha tingut accés Efe, l’alt tribunal ratifica la condemna imposada per l’Audiència de Barcelona i desestima els recursos de la defensa i de l’acusació particular –que sol·licitava la inhabilitació per al càrrec durant el temps de condemna– malgrat que manté la suspensió d’ocupació i sou d’un any, que l’agent ja va complir.

Els fets van tenir lloc entre el desembre del 2014 i el juliol del 2015 quan, tal com el mateix mosso va reconèixer durant el judici, va deixar en diverses ocasions una motxilla amb una càmera al seu interior als bancs del vestidor femení de la comissaria de Badalona amb l’objectiu de filmar les seves companyes mentre es posaven l’uniforme o es dutxaven.

Atenuant de confessió

Per això l’Audiència de Barcelona el va condemnar com a autor de 17 delictes consumats de descobriment i revelació de secrets i li va aplicar l’atenuant de confessió, així com el de dilacions indegudes i de reparació del dany, ja que va indemnitzar amb 60.000 euros en total cadascuna de les agents que va gravar.

No obstant, l’acusació particular va recórrer la sentència davant el TS per sol·licitar la seva inhabilitació, un extrem que la sala ha desestimat a l’entendre que «els fets pels quals l’acusat ha resultat condemnat no es van dur a terme en l’exercici propi de les seves funcions específiques, sinó que l’accés va tenir lloc al marge de la seva condició de funcionari».

El TS descarta, a més, que el condemnat s’aprofités de la seva condició d’autoritat i afirma que «va actuar de manera subreptícia» acudint al vestidor quan aquest era buit «sense aixecar sospites per part de cap altre company o companya de feina», de la mateixa manera en què ho podria haver fet el personal administratiu o de neteja.

«No havia de ser necessàriament mosso d’esquadra, de manera que l’accés va tenir lloc al marge de la seva condició de funcionari», emfatitza el tribunal.

Quatre anys de presó

La fiscalia sol·licitava quatre anys de presó i una indemnització de 10.000 euros per a cada una de les 17 perjudicades pel policia, que va mostrar el seu penediment davant els magistrats que el van jutjar per uns fets que, va assegurar, l’havien «avergonyit».

Notícies relacionades

A més, va al·legar llavors que en l’època en què va gravar les seves companyes estava travessant «una situació personal complicada».

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA