On Catalunya

DESESCALADA

Badalona comptarà amb 36 agents cívics per controlar l'aforament a les platges

L'ajuntament ha reforçat els serveis en previsió d'un augment d'usuaris provinents de municipis veïns

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
EFE

La temporada de platges a Badalona comptarà amb 36 agents cívics que portaran a terme tasques informatives i vetllaran perquè no se superi l’aforament màxim davant la previsió que augmenti el nombre de banyistes a la localitat per la disminució dels viatges a l’estranger.

Aquesta és la principals novetat de cara a l’estiu que ha explicat als mitjans l’alcalde, Xavier García Albiol, que ha asseverat que hi haurà «més vigilància» i «més mitjans per a la neteja de la sorra i de l’aigua» a les platges, que preveuen acollir entre 14.000 i 25.000 usuaris.

El control de l’aforament es durà a terme a peu de sorra i les dades les recollirà el Centre de Coordinació de Platges, que analitzarà la informació i anirà divulgant-la a través de la pàgina web municipal i de Twitter, tot i que el consistori no descarta instal·lar plafons electrònics per plasmar aquestes dades de manera automàtica.

Per facilitar aquest treball, s’ha dividit el litoral en nou trams d’entre 200 i 500 metres, de manera que serà més fàcil garantir la limitació o tancar els accessos en cas necessari.

Arribada de banyistes de municipis veïns

El dispositiu de vigilància de la Guàrdia Urbana funcionarà des de les 07.00 fins a les 21.00 hores amb 16 agents en torns de matí i tarda durant tots els dies de la setmana, que reforçaran una trentena d’agents cívics.

La tasca d’aquests professionals serà comprovar que es compleixen les mesures de seguretat establertes a causa de la Covid-19 i l’aforament en cadascun dels trams de la platja, atesa la previsió que augmenti el nombre d’usuaris provinents de municipis veïns sense costa davant la retracció de turisme estranger.

El servei de salvament i socorrisme funcionarà de 10.00 a 19.00 hores, mentre que la hissada de bandera informant sobre l’estat de l’aigua s’avançarà dues hores, fins a les vuit.

La neteja de la platja

Per potenciar la neteja, l’Ajuntament disposarà de dues embarcacions per recollir residus sòlids de la superfície del mar i es contractarà un equip de 18 persones que, durant tot el dia, recorreran a peu la zona on trenquen les onades per mantenir-les en bones condicions.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) també ha preparat un pla especial de neteja de dutxes i rentapeus i de les zones de trànsit de banyistes on s’aplicarà detergent per desinfectar el mobiliari, les baranes i altres elements comuns.

Notícies relacionades

A causa de les restriccions de la pandèmia, de moment no es podran utilitzar les zones infantils, les destinades a esports a la platja ni tampoc donar servei d’acompanyament a l’aigua a persones amb diversitat funcional.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA