DESCONFINAMENT

Les terrasses de Badalona podran ampliar-se un 50% i «sense cost» en la fase 1 de la desescalada

El govern municipal va mantenir una reunió amb els representants de comerços i restaurants per «contribuir en la dinamització del sector»

Aquestes facilitats es donaran per compensar la pèrdua d'espai a conseqüència de les distàncies que s'han de respectar entre taules

zentauroepp53380633 grafcan5221  la laguna  tenerife   11 05 2020   un camarero 200517151141

zentauroepp53380633 grafcan5221 la laguna tenerife 11 05 2020 un camarero 200517151141 / Cristobal Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Seguint la línia de Barcelona, l’Ajuntament de Badalona ha anunciat que permetrà, on sigui possible, que les terrasses a l’aire lliure puguin ampliar un 50% la seva capacitat sense cap despesa addicional.

Així, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha dictat un decret que permet l’ampliació de les terrasses per als establiments d’hostaleria i restauració una vegada Badalona entri en la fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma.

Aquestes i altres mesures per «ajudar el sector de l’hostaleria i la restauració» es van tractar en una reunió telemàtica que van mantenir aquest dimecres la segona tinenta d’alcaldia responsable de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera; el tercer tinent d’alcaldia i responsable de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, i la regidora delegada de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran, amb la Federació de Comerç i els presidents de les associacions de comerciants de la ciutat.

Entre les mesures i propostes comentades en la reunió es van tractar les facilitats que es donaran a les terrasses per compensar la pèrdua d’espai com a conseqüència de les distàncies que s’han de respectar entre taules per qüestions sanitàries.

Condicions per a l’ampliació

Les terrasses a l’aire lliure podran sol·licitar la seva ampliació a condició que sigui al mateix tram de la via pública on estan situades, respectin la proporció del 50% entre taules i superfície disponible i duent a terme un increment proporcional de l’espai per als vianants del mateix tram de via pública on s’ubica la terrassa.

Fins i tot, assenyalen des de l’ajuntament, podran ocupar l’espai d’aparcament de la calçada, sempre que físicament i per raons de seguretat sigui possible i hagi sigut aprovat pels serveis tècnics.

Notícies relacionades

No obstant, totes aquestes condicions «estaran subjectes a possibles canvis en la flexibilització o a les restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma, així com a l’aplicació de les diferents fases per a la transició cap a a una nova normalitat», insisteixen des del consistori.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA