ALCALDIA DE LA QUARTA CIUTAT DE CATALUNYA

ERC assegura que «hi ha marge» per a una moció de censura a Albiol a Badalona

Vilalta va indicar que ERC «manté la seva confiança» en Dolors Sabater i va considerar que continua sent possible «un govern transformador»

La portaveu republicana es va expressar en aquests termes malgrat que les relacions entre forces progressistes badalonines passen per hores baixes

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc  marta vilalta  en roda de p180416142640

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc marta vilalta en roda de p180416142640 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va asseverar dilluns passat 18 de maig que encara existeix «marge» perquè les formacions d’esquerra de l’Ajuntament de Badalona es posin d’acord i impulsin una moció de censura contra l’alcalde popular Xavier García Albiol, investit després del fracàs d’un pacte progressista.

En roda de premsa telemàtica, Vilalta va lamentar que les converses entre totes les forces polítiques «no evitessin» que Albiol assumís l’alcaldia la passada setmana i no va descartar expulsar-lo del comandament abans que acabi la legislatura, el 2023.

«Hi ha temps i marge perquè es puguin reconstruir les confiances», va assegurar la líder republicana, qui va afegir que, en cas d’aconseguir-ho, «es pot plantejar una moció de censura en els pròxims mesos o anys».

Actituds oposades a ERC

Vilalta es va expressar en aquests termes malgrat que les relacions entre forces progressistes badalonines travessen hores baixes després dels retrets i crítiques cap a Guanyem Badalona en Comú, que lidera l’exalcaldessa Dolors Sabater i el rebuig del qual d’alternar l’alcaldia a parts iguals amb el PSC va permetre que Albiol reprengui el poder.

El fracàs en les negociacions de l’esmentat pacte, que sí que va ser subscrit per la resta de partits d’esquerra –inclòs ERC, que prèviament es va presentar amb Guanyem a les eleccions de 26M–, va portar el grup republicà a «retirar la confiança» a Sabater, amb qui havien desfet la coalició després dels comicis.

Notícies relacionades

En canvi, Vilalta va indicar que ERC «manté la seva confiança» en l’exalcaldessa i va considerar que continua sent possible «un govern transformador, antifeixista i antiracista». Un objectiu pel qual va prometre que intentarà buscar l’acord entre les diverses forces polítiques.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA