PUGNA PER L'ALCALDIA DE BADALONA

Guijarro: «El PSC li proposa a Sabater un lideratge compartit mitjançant una vicealcaldia plenipotenciària»

Rubén Guijarro, candidat socialista a l'alcaldia de Badalona, allarga la mà a l'exalcaldessa Dolors Sabater després de rebutjar la seva oferta d'«alcaldia simbòlica»

«Els postulats de Sabater estan en sintonia amb el personalisme i amb el desig que governi Albiol», assegura Guijarro sobre l'última proposta de Guanyem

videoguijarro / periodico

3
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

A pocs dies d’investir el pròxim alcalde de Badalona, la pugna per la vara de comandament de la quarta ciutat catalana és un formiguer. El PSC va trencar el gel proposant una alcaldia compartida a ERC, que no va prosperar. Guanyem va moure fitxa amb una iniciativa que tampoc va aconseguir acceptació, ni tan sols d’ERC. Ara la formació liderada per l’exalcaldessa Dolors Sabater té sobre la taula la proposta d’una vicealcaldia en un govern que lideraria el PSC, concretament el seu alcaldable, Rubén Guijarro (Barcelona, 1982), que va fer un pas endavant després de la dimissió de l’exalcalde Álex Pastor.

-¿Com va afectar la dimissió de Pastor al Govern de Badalona?

-Circumscric aquests fets a la parcel·la privada de l’exalcalde Pastor. L’actual govern del PSC i els comuns no ha comès cap mala praxi en la gestió. S’ha utilitzat un tema personal de l’anterior alcalde per emprendre un assalt a l’alcaldia propi d’una ‘vendetta’.

-Desenvolupi l’última proposta que li han fet a Guanyem.

-El PSC és l’únic que ha mogut fitxa per aconseguir la unitat: primer per a un govern de tothom, després per a una alcaldia amb ERC i dijous li vam proposar a Guanyem que participin del nostre govern mitjançant un lideratge compartit amb Dolors Sabater, que tindria una vicealcaldia plenipotenciària per liderar la reconstrucció socioeconòmica de Badalona durant aquesta crisi. No entendríem que Sabater preferís la seva alcaldia simbòlica del poder pel poder. No volem deixar aquesta crisi en mans de la dreta, però crec que els postulats de Sabater estan en sintonia amb el personalisme i amb el desig que governi Albiol perquè contra ell es viu millor.

-¿No és contradictori proposar aquesta vicealcaldia i al seu torn vetar Sabater?

-En cap moment hem dit que no la vulguem a ella ni a Guanyem en el nostre govern. Creiem que el perfil de Sabater li ve com anell al dit a aquesta vicealcaldia. Però sí que considerem que la gestió de Sabater al capdavant de Badalona del 2015 al 2018 no va ser la millor: no és una persona que hagi demostrat que sap cohesionar governs, però sí que li reconeixem el seu marcat accent social.

-Insisteixo, ¿aquesta crítica no és contradictòria amb un «lideratge compartit»?

-No es contradiu perquè tindria una parcel·la important per poder explorar de manera decisiva la reconstrucció de Badalona, però òbviament les seves millors característiques no han sigut ni la gestió de l’àmbit públic ni ha tingut a la ciutat la unanimitat que creiem poder aconseguir nosaltres amb diàleg i consensos.

Rubén Guijarro, candidat pel PSC a l’alcaldia de Badalona. / JORDI COTRINA

-¿La vicealcaldia és el màxim que cedirà el PSC?

-Si sempre estem esperant que el PSC faci el pas i lideri la negociació, sembla clar que és el PSC el que compta amb la posició central per liderar el Govern.

-¿Prefereixen fer d’oposició a Albiol que compartir l’alcaldia amb Sabater?

-Els antics lideratges, en què caben Albiol, Sabater i fins i tot Pastor, no serviran per a les noves realitats de la ciutat, que requereixen nous lideratges per fer-hi front. I aquí som l’opció més clara.

-¿Hi haurà més propostes socialistes abans de la investidura?

-No és el PSC el que està ancorat en l’immobilisme. Hi ha un grup [es refereix a Guanyem] ancorat en el personalisme i l’immobilisme. L’única proposta que han fet, i ho diem tant els PSC com els comuns i ERC, és una proposta unilateral amb l’únic objectiu que Albiol governi.

-A Ràdio Ciutat de Badalona va afirmar

Notícies relacionades

-Espero que no i que arribem aviat a un acord en què jo sigui investit alcalde, Sabater tingui un paper fonamental en la reconstrucció de Badalona i no fem un circ de cara a la ciutadania davant una crisi sanitària, social i econòmica com la que vivim.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA