PUGNA PER L'ALCALDIA

El PSC de Badalona presenta com a candidat Rubén Guijarro, mà dreta de Pastor

Guijarro ha reiterat que la proposta dels socialistes és formar un govern de concentració que inclogui tots els grups de l'hemicicle

foto 3611230

foto 3611230

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

La secció local del PSC a Badalona ha anunciat oficialment la intenció de presentar Rubén Guijarro, mà dreta d’Álex Pastor i quart tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Badalona, com a candidat en el ple d’investidura que se celebrarà en les pròximes setmanes.

Guijarro ha reiterat que la proposta dels socialistes és formar un govern d’unitat que inclogui tots els grups municipals de l’hemicicle. «Som els únics que podem servir de catalitzador i creiem que som els únics que ho podem aconseguir», ha defensat Rubén Guijarro en roda de premsa.

Amb referència a les altres candidatures sorgides des de la renúncia de Pastor, Guijarro ha afirmat que «estan pensant més en la revenja que en les solucions».

La disputa per la vara

L’alcaldia, ocupada ara de manera accidental per Aïda Llauradó (Badalona En Comú Podem), va quedar lliure arran de la dimissió de Pastor després de ser detingut per atemptat a l’autoritat i conduir amb símptomes d’embriaguesa. Després de conèixer els fets protagonitzats pel ja exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP) i Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) van presentar la seva intenció de rellevar Pastor en el càrrec d’alcalde.

Dijous passat, 23 d’abril, Guanyem Badalona, ERC i JxCat van exigir al PSC que negociï la formació d’un nou govern «democràtic i progressista» a l’Ajuntament de Badalona liderat per l’exalcaldessa Dolors Sabater, de la qual va ser desallotjada pels mateixos socialistes el 2018 a través d’una moció de censura avalada llavors pel PP i Cs.

Per la seva banda, Albiol tornaria a l’alcaldia si el dia del ple d’investidura cap altre grup aconsegueix que el seu candidat obtingui una majoria de vots a favor, ja que el PP va ser la llista més votada en les últimes eleccions municipals. Guanyem, ERC i JxCat units només sumen vuit dels catorze regidors necessaris per assolir la majoria, per la qual cosa necessiten el PSC per permetre a Sabater tornar a governar.

Notícies relacionades

També la setmana passada, Llauradó va anunciar que no es postularà com a alcaldessa de consens «inicialment», tot i que no va descartar aquesta possibilitat més endavant a tall de desbloqueig.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA