AL DESCOBERT

El temporal descobreix restes d'edificacions antigues a la platja de Badalona

L'ajuntament ha demanat al Ministeri de Transició Ecològica que retiri aquestes restes de la zona per poder habilitar la platja per al seu ús lúdic

Els materials que han quedat a la vista corresponen a instal·lacions que van ser enderrocades als anys 80, abans de construir l'actual passeig Marítim

zentauroepp53221156 24 04 2020 badalona temporal playa el temporal dels darrers 200424130553

zentauroepp53221156 24 04 2020 badalona temporal playa el temporal dels darrers 200424130553

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal que ha afectat Badalona durant els últims dies ha provocat que hagin quedat al descobert a la platja de la Barca Maria restes d’antigues edificacions que van ser enderrocades. Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Badalona ha demanat al Ministeri de Transició Ecològica que retiri tots aquests materials de la zona maritimoterrestre per poder habilitar la platja per al seu ús lúdic.

Segons han indicat des del consistori, els materials que han quedat a la vista corresponen a instal·lacions que van ser enderrocades als anys 80. «Durant aquesta dècada diversos temporals van afectar les últimes edificacions que quedaven a la zona i es va decidir tirar-les a terra per construir l’actual tram del passeig Marítim, que va des de Riera Canyadó fins a la platja de la Barca Maria», assenyalen des de l’ajuntament.

No obstant, després de fer-les caure no es van retirar totes les restes de manera efectiva, cosa que ha provocat que hagin quedat al descobert a causa de l’últim temporal.

«Un risc real per a la població»

Entre els materials que han quedat a la vista es poden trobar restes de puntals, murs, materials de piscines o antics cortines de dutxa, per exemple. «Moltes d’aquestes estructures presenten armadures de ferro que poden ser un risc per a les persones», apunten des del consistori. D’altra banda, el temporal també ha provocat que davant el Club Natació Badalona desaparegui part de la sorra, deixant al descobert l’espigó de protecció del col·lector interceptor de llevant.

Notícies relacionades

Rosa Trenado, regidora de l’àrea de Medi Ambient, ha advertit que «les estructures que han quedat al descobert suposen un risc real per a la població; necessitem que el ministeri les retiri perquè quan tornem a la normalitat els badalonins i les badalonines puguin disfrutar de la platja».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA