DOL DURANT EL CORONAVIRUS

Pompes Fúnebres de Badalona activa un servei d'entrega de cendres a domicili durant el confinament

La iniciativa permet que les famílies no hagin d'esperar que acabi l'estat d'alarma per tenir-les

badalona

badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

Pompes Fúnebres de Badalona (PFB Serveis Funeraris) ha posat en marxa un servei gratuït a domicili per entregar les cendres dels difunts als familiars que optin per la incineració. Així, davant de la restricció dels desplaçaments durant l’estat d’alarma, que no permet recollir-les, les famílies no hauran d’esperar fins que acabi el confinament pel coronavirus per tenir-les.

«Poder tenir les cendres en aquests moments pot ajudar emocionalment les famílies i reconfortar-nos en el procés», assegura Ana Gassió, directora general de l’empresa, recordant que el dol és «complicat» perquè ara no es permeten espelmes ni cerimònies de comiat. La funerària garanteix entregar-les d’una manera segura i «amb tota la privacitat necessària» als municipis on dona servei.

D’altra banda, una vegada superada aquesta situació d’excepcionalitat, els experts en dol recomanen poder celebrar una cerimònia d’homenatge al difunt, que es pot fer amb les cendres en el cas que s’hagi incinerat, o bé senzillament en companyia de familiars i amics si s’ha optat per la inhumació.

Atenció psicològica telefònica

Tots els usuaris de PFB Serveis Funeraris podran dur a terme aquestes celebracions als oratoris dels diversos centres de la companyia i en qualsevol centre de culte on la família desitgi. L’empresa disposa de dos forns crematoris al Tanatori de Badalona i dona servei a través de cinc tanatoris més a les comarques del Barcelonès, Maresme i el Baix Llobregat.

Notícies relacionades

Entre els serveis d’ajuda a la pèrdua i el duel que ofereix PFB, aquests dies s’ha reforçat especialment el d’atenció psicològica telefònica a tots els usuaris que ho necessiten, un servei gratuït i personal, disponible tots els dies de la setmana.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA