COL·LECTIU VULNERABLE

Badalona habilita 80 llits per atendre les persones sense llar durant la crisi del coronavirus

Es preveu que el servei pugui funcionar a ple rendiment a finals d'aquesta setmana

casagemas

casagemas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A arrel l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, que implica el confinament de les persones a casa per evitar-ne la propagació, l’Ajuntament de Badalona ha ampliat l’espai destinat a persones sense sostre per «assegurar que tinguin un lloc segur on passar els propers dies», expliquen des del consistori.

En aquest sentit, el consistori ha habilitat el poliesportiu Casagemes amb «uns 80 llits que queden a disposició de les persones sensesostre que el puguin necessitar», assenyalen des de l’Ajuntament. Es preveu que el servei pugui funcionar a ple rendiment a finals d’aquesta setmana. Fins ara, en el marc de l’‘Operació Hivern’, Badalona disposava de 25 places en un espai situat al barri de la Salut.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Aïda Llauradó, ha explicat que s’ha habilitat un equipament més ampli «perquè les persones sense llar tinguin més espai per fer front al Covid-19»  i que «augmentem el nombre de llits per aconseguir que tothom tingui cabuda, durant el temps que sigui necessari». Llauradó ha expressat que l’objectiu és «assegurar que cap persona quedi desatesa durant aquesta crisi sanitària».

Mesures a contrarellotge

Notícies relacionades

El fet respon també a les mesures aprovades per la Generalitat i el Govern d’Espanya per assegurar l’atenció de les persones sensesostre en els diferents municipis del país. Com explicava EL PERIÓDICO aquest dimarts 17 de gener, alguns consistoris de l’àrea de Barcelona estan improvisant mesures a contrarellotge per atendre les persones més vulnerables mentre es combat la pandèmia.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA