per ampliar la xarxa pedalable

Badalona aprova inicialment un projecte per implantar un carril bici entre el carrer de Prim i Montgat

L'actuació tindrà un cost aproximat de 530.000 euros

carril-bici

carril-bici

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona ha aprovat inicialment un projecte per implantar un carril bici entre el carrer de Prim i Montgat. L’objectiu de la mesura és ampliar la xarxa pedalable a la ciutat, afavorir la unió entre els municipis de Sant Adrià de Besòs i Montgat i dotar d’infraestructures els barris de Casagemes, Canyadó i Manresà. 

L’àmbit d’actuació comprèn els carrers de Sant Bru i de Pomar de Baix en tota la seva totalitat i el tram de la carretera de Mataró situat entre el carrer del Torrent de Vallmajor i la carretera de Tiana. L’actuació, que tindrà un cost aproximat de 530.000 euros, preveu la construcció d’un vial pedalable a la calçada existent, cosa que implicarà la seva redistribució.

La proposta aprovada consta de dues parts amb diferents solucions tècniques que busquen ajustar-se millor a l’espai disponible.

En la primera part, la que va des del carrer de Prim fins al carrer de Torrent Vallmajor, es farà un carril bici bidireccional segregat i separat segons el sentit amb peces separadores. D’aquesta forma, la disposició final de la calçada estarà formada per un carril pedalable a cada cantonada de la via i per a cada un dels sentits, i dos carrils de circulació de vehicles, un per cada sentit, situats al centre.

Notícies relacionades

La segona part afecta el tram que va des del carrer del Torrent Vallmajor fins al carrer del Pare Claret. En aquest àmbit es construirà un carril bici bidireccional central segregat. Així, els dos sentits de la via pedalable se situaran al centre de la calçada, segregats dels vehicles amb peces separadores.

Més notícies de Badalona