torna al càrrec després d'un problema de salut

Pastor aposta per negociar els pressupostos municipals amb altres formacions però descarta «parlar de cadires»

L'alcalde de Badalona lamenta els «rumors falsos» que en els últims dies han apuntat que la seva baixa podria no estar relacionada amb un problema de salut o que hauria defugit de les seves responsabilitats

foto 3609028

foto 3609028

2
Es llegeix en minuts
acn

L’alcalde socialista de Badalona, Álex Pastor, ha tornat a assumir l’alcaldia de la ciutat després d’haver estat un mes allunyat del càrrec per problemes de salut. 

En una atenció a la premsa prèvia a la reunió de govern d’aquest dilluns passat, l’alcalde s’ha referit als pressupostos municipals i ha apostat per negociar amb les altres forces polítiques per arribar a un acord. Amb tot, ha advertit que «ara no toca parlar de cadires», en relació amb la petició de Guanyem Badalona d’obrir un diàleg «sense línies vermelles». 

Pastor ha explicat que ha patit unes arrítmies cardíaques provocades per l’estrès i va desmentir els rumors «falsos» que en les últimes setmanes han assenyalat que la seva absència no estava relacionada amb un problema de salut.

Els pressupostos, una prioritat

Gairebé un mes després d’apartar-se del càrrec a causa de problemes de salut, l’alcalde Badalona, Álex Pastor, ha tornat a presidir una reunió de l’equip de govern municipal. En una atenció a la premsa, l’alcalde ha assegurat que la seva prioritat per als pròxims mesos és que s’aprovin els pressupostos per poder «continuar desenvolupant polítiques d’esquerres» i complir «amb el Pla d’Acció Municipal (PAM)».

L’alcalde s’ha mostrat disposat a parlar amb els altres partits del consistori per tirar endavant els comptes i ha recordat que l’equip de govern ha apostat pel diàleg des d’un primer moment: «Sempre hem parlat amb l’oposició, no és notícia que ho fem ara», va comentar Pastor referint-se a les negociacions amb Guanyem Badalona que van iniciar dijous passat.

Amb tot, descarta que l’alcaldia també estigui inclosa en aquestes converses i adverteix que ara «no toca parlar de cadires». Pastor recorda que si ell és alcalde és que els partits de l’oposició li van donar recolzament i indica que ara el que cal fer és treballar per la ciutat.

«Cada un posarà el seu preu, però confio que els partits de l’oposició seran prou responsables i generosos per posar la ciutat per davant dels seus interessos», ha assenyalat.

Tot això després que en les últimes setmanes s’hagi intensificat la pressió sobre els socialistes i els comuns, amb l’amenaça del PP de portar al contenciós administratiu el nomenament de l’alcalde accidental, que consideren que es va fer de manera irregular, i la proposta de Guanyem Badalona per intentar propiciar un relleu a l’alcaldia.

Pastor ha aprofitat per agrair el recolzament que ha rebut per part de la ciutadania, d’alguns dels regidors d’altres partits i dels membres de l’equip de govern que «han continuat pilotant el barco» mentre ell no hi era.

L’alcalde ha assegurat que es troba en plena forma i que reprèn la feina «motivat i amb ganes». Lamenta els «rumors falsos» que en els últims dies han apuntat que la seva baixa podria no estar relacionada amb un problema de salut o que hauria defugit de les seves responsabilitats. «Als que em volen mal o m’han criticat també vull donar-los les gràcies perquè si estic aquí també és per a ells, ja que torno per demostrar que vull dedicar-me a aquesta vocació de servei públic», comenta.

Notícies relacionades

L’alcalde ha detallat que l’agost del 2018, pocs mesos després d’assumir el càrrec per primera vegada, ja va tenir un primer episodi d’arrítmies cardíaques i que ara hauria tornat a patir-ne un de segon a causa de l’estrès.

Més notícies de Badalona