crisi política

ERC es nega al «govern de concentració» que proposa Guanyem a Badalona

Els republicans afirmen que ara mateix «no es donen les condicions necessàries» i aposten per millorar «les sinergies» entre les diferents forces progressistes

La formació de Sabater assegura que «tot el rèdit» de la situació de bloqueig municipal «se l'emporta la xenofòbia i el populisme de Xavier García Albiol i el PP»

foto

foto

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Guanyem Badalona ha fet una crida a conformar un «govern de concentració» amb tots els partits «democràtics» i sense el PP perquè, segons alerten, l’Ajuntament «està en fallida tècnica malgrat comptar amb plena salut econòmica». 

En un comunicat, han lamentat que el govern municipal actual del PSC i Badalona en Comú Podem «no ha respectat cap dels compromisos» i assegura que la interlocució política amb el PSC «és pràcticament inexistent o ineficaç». A més, adverteixen que qui s’emporta «el rèdit» de la situació és «la xenofòbia i el populisme de Xavier García Albiol i el PP». 

La formació assegura que aquest pacte, que obren a ERC, PSC, Badalona en Comú i JxCat, és «l’única solució possible» i reclamen «un govern de majoria amb un lideratge polític clar i rotund» que, de fet, creuen que hauria d’encapçalar Dolors Sabater.

«Només aquest govern majoritari de concentració de 16 regidors dels 27 totals pot tenir la força i el lideratge necessari per sortir de l’actual fallida tècnica», han augurat, i han fet una crida a totes les forces a asseure’s «de manera urgent» «per consensuar un pla de xoc». A més, avancen que aquest nou govern «només pot estar liderat per Dolors Sabater» però que les responsabilitats han de ser compartides de manera proporcional.

Per la seva part, els republicans consideren que ara mateix no es donen les condicions necessàries per a un govern de concentració a Badalona i que, que abans de plantejar aquest debat, «és imprescindible millorar les sinergies necessàries entre les forces de progrés, establint un marc de treball i confiança compartit que permeti fer front als grans reptes que Badalona té per davant».

Crisi de Govern

Guanyem Badalona assegura que «no es pot governar en minoria absoluta la tercera ciutat de Catalunya» i remarca que la crisi actual és «de lideratge polític». També es queixen que no se’ls ha fet arribar el pla de govern «perquè no existeix» i denuncien que en set mesos «no s’ha impulsat cap pla d’ordenances fiscals ni s’ha posat en marxa un nou pressupost». 

Però pitjor que la inacció política absoluta és el pas enrere que s’ha fet en múltiples àmbits de la gestió municipal», continuen, i posen com a exemple l’impagament a proveïdors i entitats, el «bloqueig» del manteniment d’instal·lacions i el «col·lapse total» dels serveis.

ERC Avancem-MES coincideix en les crítiques que Guanyem fa del govern municipal, ja que «la coalició del PSC i els comuns ha prioritzat polítiques electoralistes en lloc de fer front als problemes de la gent, portant la ciutat a una paràlisi evident», afirmen en un comunicat.

No obstant, els republicans consideren que aquest debat no s’ha d’encarar de forma precipitada, «per respecte a la institució i la ciutadania de Badalona», i advoquen per la construcció d’«àmplies majories de progrés a la ciutat», sense arribar a l’extrem que proposa Guanyem.

Notícies relacionades

Finalment, des de Guanyem Badalona també alerten que, si no es dona resposta a la crida per fer un govern de concentració, s’entrarà en una fase d’«aprofundiment de la fallida tècnica i política». «Aquesta situació només és camp abonat per al discurs populista xenòfob i d’ultradreta a la ciutat», argumenten, i asseguren que «no es pot apuntalar constantment aquesta situació nefasta».

Més notícies de Badalona