alerta per la tempesta

El territori metropolità es blinda davant de la pertorbació 'Gloria'

Badalona manté tancat el Pont del Petroli, Santa Coloma suspèn el mercat dels dilluns en el Centre i l'Hospitalet publica consells de seguretat

El Servei Meteorològic de Catalunya adverteix que la tempesta desencadenarà ratxes de vent molt fort i pluges en el litoral i prelitoral

eotz g2wsaa4psl

eotz g2wsaa4psl

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Aquest dilluns la pertorbació ‘'Gloria'’ portarà pluja, neu i vent amb ratxes molt fortes a l'est de Catalunya, el litoral, el prelitoral, i en punts de la depressió Central. I també destaca concretament  un “ temporal marítim sense excepció a tot el litoral”, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya.

Per protegir els seus ciutadans, diverses urbs de l'àrea metropolitana han posat en marxa diferents mesures de seguretat per la tempesta que fueteja les seves ciutats.

En el cas de Badalona, l'Ajuntament ha informat que es manté tancat l'accés al Pont del Petroli per a la previsió de fort onatge i vent. I, com a mesura de precaució, també es tanca el parc de Can Solei i Ca l'Arnús. Aquesta mesura pot causar afectacions als accessos de l'institut La Riera i les escoles Artur Martorell i Lola Anglada.

A través del seu compte de Twitter, el consistori badaloní recomana tenir molta precaució davant de l'episodi de vent, onatge i pluges de les pròximes hores i dies. I en especial, alerta que totes les guarderies, centres d'educació primària i instituts públics i concertats de la ciutat han d'evitar les activitats a l'exterior.

Esport a l'aire lliure i el mercat cancel·lats

En el cas de Santa Coloma, l'Ajuntament ha anunciat que, davant d'aquesta alerta del Servei Meteorològic de Catalunya, queden suspeses aquest dilluns i demà dimarts, les activitats en instal·lacions esportives descobertes  (camps de futbol, camp d'atletisme, pista Prat de la Riba semicoberta, pistes de petanca ...) i en instal·lacions escolars, també descobertes.

Així mateix, el consistori colomenc  també ha suspès el mercat de venda no sedentària que es fa cada dilluns al centre.

Consells de seguretat

Per la seva part, l'Ajuntament de l'’Hospitalet ha informat que Protecció Civil ha activat el Pla Ventcat amb motiu dels forts vents previstos per al dia d'avui; i ha difós, a través del seu compte de Twitter, alguns consells per a l'autoprotecció dels seus ciutadans.

Notícies relacionades

Sobretot es tracta principalment que si és a l'exterior cal vigilar el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors d'escombraries, l'arbratge i tot el que el vent pugui fer caure; no pujar a llocs alts i exposats al vent, com les bastides o altres construccions, i evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses.

Més notícies de  Badalona,  Santa Coloma i   BadalonaSanta Colomal'Hospitalet