AMB instal·la una placa fotovoltaica al centre sociosanitari El Carme de Badalona

El projecte, que té una vida útil mínima de 30 anys i una potència de 80 kWp, és el més gran que s'ha instal·lat a la ciutat en règim d'autoconsum

img

img

1
Es llegeix en minuts

El centre sociosanitari El Carme de Badalona ja es proveeix amb energia renovable gràcies a la coberta solar fotovoltaica que ha instal·lat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la més gran d’aquest tipus a la ciutat i que genera un 15 % del consum energètic total de l’edifici.

Segons un comunicat de l’AMB, aquesta mesura ha sigut adoptada en compliment amb les directrius marcades pel Pla Clima i Energia 2030, que té per objectiu que en una dècada el 30 % d’energia consumida a la metròpolis sigui renovable.

El projecte, que té una vida útil mínima de trenta anys i una potència de 80 kWp, és el més gran que s’ha instal·lat a Badalona en règim d’autoconsum, és a dir, que aprofita tota l’energia generada per consumir-la al mateix edifici on són les plaques solars.

L’AMB ha decidit instal·lar-la a El Carme perquè és un centre que dona servei a la població en horari intensiu, les 24 hores al dia durant tot l’any, per la qual cosa té un elevat consum d’energia.

Notícies relacionades

Des de l’agost passat, quan es va instal·lar la coberta fotovoltaica, el 15 % de tota l’energia consumida al centre és renovable gràcies a aquesta iniciativa, la inversió inicial de la qual ha sigut de 110.074 euros.

Amb aquest projecte, l’AMB dona per compliment l’objectiu que s’havia marcat per al 2019 amb la instal·lació de 17 cobertes d’aquest tipus en l’àrea metropolitana, on està acabant també dues fotolineres –punts de càrrega de vehicles elèctrics amb energia solar fotovoltaica– que s’ubicaran a Cornelllà de Llobregat i Sant Boi de Llobregat i que començaran a funcionar a principis del 2020.