On Catalunya

PROCÉS DE DESCONTAMINACIÓ

Finalitzen els treballs de dragatge per regenerar la platja de la Marina del Port de Badalona

Les tasques formen part del procés de descontaminació d'aquesta zona del litoral, que es va iniciar el mes de maig passat

dragat-sorra-i

dragat-sorra-i

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana finalitzen les tasques del dragatge de la sorra que s’estan fent a la platja de la Marina del Port de Badalona per regenerar-la. Aquesta fase complementa els treballs d’excavació de les sorres impactades iniciades el mes de maig per part de l’empresa Marina Badalona SA dins del projecte de descontaminació de la platja de la Marina.

Aquesta fase de l’actuació consisteix en el dragatge dels 5.900 metres cúbics de sorres provinents del dic de protecció del Port de Masnou. Aquestes sorres de dragatge serveixen per reposar les excavades i així donar a la platja el seu perfil i acabat definitiu. 

Les tasques de dragatge les està fent l’embarcació ‘Josefa Pérez’, que va començar el procediment el dilluns 29 de juliol i té previst finalitzar-les durant aquest cap de setmana.

Una vegada acabada aquesta fase serà necessari executar els últims tractaments de les sorres excavades, que previsiblement es finalitzaran durant els últims dies del mes de setembre. Una vegada acabats, es requeriran les últimes autoritzacions de les administracions a fi d’assegurar que l’operació de descontaminació de la platja de la Marina ha sigut completada. És a dir, que aquesta zona del litoral no haurà estat llesta per a aquesta temporada de bany.

Notícies relacionades

Segons l’Ajuntament, les obres, finançades per Marina Badalona SA, han sigut més complexes i més llargues del previst en els estudis i projectes a causa del volum i grau d’afectació de les sorres i terres i per la necessitat de desplaçament de serveis i la demolició de les construccions enterrades.

Més notícies de Badalona 

Temes:

Platges