DEMANDA D'UN COMPROMÍS SÒLID

La comunitat educativa de Badalona posa sobre la taula les seves demandes

Ajuntament i Generalitat es comprometen a desbloquejar la construcció de centres pendents, però sense concretar quan

foto 3476831

foto 3476831

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comunitat de Badalona diu “prou” al desgavell en la planificació escolar a la ciutat i dimarts passat va sortir massivament al carrer per reclamar inversions en el manteniment de centres i la construcció d’escoles i instituts compromesos des de fa anys. 

El mateix conseller Josep Bargalló reconeixia dilluns passat l’existència d’una planificació “irregular” per “herències” del passat. En aquest sentit, representants de la Generalitat i l’ajuntament es van reunir també dilluns per analitzar la situació i s’han compromès a redreçar-la amb el desencallament de la construcció de quatre centres. 

No obstant no s’ha concretat cap data. La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (FAMPAS) de Badalona lamenta que tot segueixi igual que fa més d’una dècada: “Fa anys que ens diuen que hi estan treballant i no tenim res tancat ni res es surt endavant”.

El compromís de les administracions passa per poder desbloquejar projectes com els dels nous edificis de l’institut Ventura Gasol, el més antic de la ciutat i en espera d’un nou espai des de fa més d’una dècada; l’institut La Riera, obert fa dos anys en barracons; l’escola Ventós Mir, que fa tretze anys que espera un nou edifici i l’escola Badalona Port, on es podria replantejar la conversió a institut-escola després de nou anys d’espera per a un nou equipament.

Falta de planificació

No obstant, de la trobada, en què també van participar els centres i la FAMPAS, no va sortir cap concreció de quan podrien tirar endavant cada un dels centres. “La falta de planificació ens ha portat aquí després de molts anys. Estem molt farts i si no ens cuiden ens tornaran a trobar al carrer”, va assegurar la presidenta de la FAMPAS, Mireia López. Aquest dimarts, centenars de famílies van portar la seva queixa davant de l’ajuntament, coincidint amb la celebració del ple municipal on s’ha debatut una moció per defensar l’escola pública.

Notícies relacionades

Dilluns passat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, analitzava la situació i l’atribuïa a una suma de factors, com una planificació “irregular” els últims anys, el creixement demogràfic i urbanístic, la falta de solars per fer nous centres i un mal manteniment dels existents. A més, apuntava també una situació política “convulsa” a l’Ajuntament amb “canvis d’equips de govern que han frenat algunes decisions”. No obstant admetia la necessitat d’intervencions “urgents” i es mostrava comprensiu amb el “neguit” de la comunitat educativa.

Més notícies de Badalona