Badalona crea una xarxa d'entitats contra l'aïllament de gent gran

'Radars Badalona' està integrat per voluntaris de la Creu Roja, d'Amics de la Gent Gran i de diferents entitats veïnals

1
Es llegeix en minuts
Efe

Badalona ha posat en marxa una xarxa comunitària formada per diferents entitats socials per prevenir l’aïllament i el risc de solitud que pateixen moltes persones de la tercera edat, segons va informar dimarts l’ajuntament.

El projecte, Radars Badalona, està integrat per voluntaris de la Creu Roja, de la fundació Amics de la Gent Gran i de diferents entitats veïnals que recorren comerços, farmàcies, ambulatoris i diverses associacions per intentar detectar casos d’exclusió social.

Aquests voluntaris demanen als ciutadans que actuïn com "radars" per descobrir casos de persones grans en situació vulnerable i després es durà a terme una valoració de la situació per activar, si és necessari, els serveis socials municipals.

Aquest projecte es durà a terme inicialment als barris del Centre, del Coll i Pujol i de Dalt de la Vila, perquè tenen un alt índex de població gran que viu sola o amb una altra persona de la seva mateixa edat.

Notícies relacionades

La iniciativa s’emmarca en el projecte Radars impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, que funciona a la capital catalana des de 2008.

Més notícies de Badalona

Temes:

Ajuntaments