FULL DE RUTA DEL 2019

El Govern de Badalona reafirma el recolzament de l'anterior executiu per aprovar definitivament els Pressupostos

Com va passar en l'aprovació inicial, tant ERC com Guanyem, als quals es va acabar afegint ICV, van votar a favor dels comptes del socialista Pastor

Amb aquesta ratificació, es dona la paradoxa que aquest executiu obté el vot favorable del que va substituir via moció de censura amb recolzament del PP d'Albiol

badalona

badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’aprovar inicialment el pressupost per a l’any 2019 amb els recolzaments de Guanyem Badalona en Comú i ERC-Avancem MES, el Govern en minoria de Badalona (PSC i Units per Avançar) ha aconseguit tirar endavant els comptes de manera definitiva amb el recolzament final de Guanyem, ERC i ICV-EUiA. Ciutadans, elPPdeGarcía Albioli el regidor delPDECats’han abstingut.

Amb els recents acords subscrits amb ERC i ICV, que s’havia abstingut en l’aprovació inicial, l’alcalde socialista, Álex Pastor, aconseguia encarrilar l’aprovació definitivaÁlex Pastor,  del full de ruta econòmic de Badalona, que es feia efectiva en el ple municipal de dimarts passat després de rebre també el recolzament de Guanyem. 

Amb aquesta ratificació de l’aprovació inicial, es dona laparadoxaque l’actual executiuobté així el vot favorable del govern municipal(ERC, ICV, Guanyem) que va substituir viamoció de censura, amb el sonat recolzament del PP de García Albiol. D’aquesta manera, i al revés del que va passar en la moció de censura, els acords entre partits es basen en l’eix ideològic, diluint-se el nacional.

Augment del 9,2%

Dins dels acords amb diversos grups municipals, el govern municipal s’ha “compromès” a incloure diverses modificacions pressupostàries, que hauran de ser debatudes i, si escau, aprovades en el ple municipal.

El pressupost per a l’exercici del 2019 augmenta 14,6 milions d’euros en relació amb el pressupost del 2018, i d’aquesta maneracreix un 9,2%i se situa en174,7 milions d’euros.

27 nous agents de la Guàrdia Urbana

Al marge de l’increment del pressupost en uns dos milions per a neteja i manteniment, i d’acord amb la política de seguretat implantada per l’equip de Pastor, destaca el creixement del 13% de la dotació per a la Guàrdia Urbana i el 18% en el cas de Protecció Civil.

Notícies relacionades

A més, el consistori preveu cobrir les vacants d’oferta pública del 2016, 2017 i 2018 al 100%, duent a terme 109 contractacions noves, entre les quals hi haurà un total de27 noves places d’agentsde la Guàrdia Urbana. 

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments