MANIFESTACIÓ 21-D

Els CDR metropolitans s'uneixen a la manifestació unitària contra el Consell de Ministres

Els Comitès de Defensa de la República es concentraran a les 18.00 hores als Jardinets de Gràcia de Barcelona

zentauroepp46326105 barcelona 21 12 2018  pol tica   manifestacion contra el con181221105531

zentauroepp46326105 barcelona 21 12 2018 pol tica manifestacion contra el con181221105531

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

“Una provocació” és el que consideren els membres delsCDR de l’àrea metropolitana de Barcelonala celebració del Consell de Ministres aquest divendres a la Llotja del Mar. Segons ells, l’elecció de la data “no ha sigut casual”, ja que el 21 de desembre és l’aniversari de les eleccions autonòmiques en les quals els catalans van votar una majoria independentista al Parlament de Catalunya, en un clima d’absoluta excepcionalitat.

Sota el lema paraigua: “Tombem el règim” i “desbordem-los”,els Comitès de la Defensa de la República s’han organitzat aquest divendres per realitzar accions de protesta contra la reunió del Consell de Ministres. 

La columna de CDR de la capital del Maresme ha quedat a les vuit del matí a l’estació de Mataró per anar junts a Barcelona, sota el lema: “Serem ingovernables”.

Aquesta matinada, a Badalona, a l’altura del barri de Montigalà, l’autopista B-20 també ha quedat tallada a causa de diverses protestes del CDR de Badalona, a les quals s’hi han sumat manifestants vinguts d’altres punts de la geografia catalana. El mateix ha passat en més de 20 punts de carreteres de Catalunya, durant tota la nit i part del matí.

Primers disturbis

A les 8.30 del matí, centenars de manifestants han format tres columnes des de la plaça Urquinaona, l’avinguda Lluís Companys amb el carrer Pujades, i la plaça del Portal Nou per acostar-se al màxim possible a la zona de la Llotja de Mar, que es troba delimitada per un ample perímetre, que va establir la policia ahir, dijous.

A l’altura de l’avinguda Paral·lel ja hi ha hagut la primera càrrega policial contra els manifestants mentre que, a l’altre costat, a la Via Laietana, els Mossos han detingut un membre dels CDR i han impedit que aquests continuessin avançant.

Manifestació unitària

Notícies relacionades

Malgrat que durant el matí, les accions dels CDR i les d’Òmnium i l’ANC han sigut una mica dispars (aquests últims han decidit concentrar-se a l’estació de França); els Comitès de Defensa de la República de l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Mataró i ciutats del Baix Llobregat com Cornellà o Sant Boi han decidit sumar-se a la manifestació unitària que lideren les dues organitzacions catalanes aquesta tarda a les 18.00 hores en els Jardinets de Gràcia de Barcelona.

Per anar fins allà, el CDR oficial de Santa Coloma ha llançat un comunicat a través de les xarxes en el qual convoquen els assistents a les cinc de la tarda a l’estació de metro de Santa Coloma (línia 1).