Anar al contingut

Efecte Santa Coloma

El ple de Badalona reprova Xavier Garcia Albiol pels seus tuits xenòfobs

Totes les formacions excepte el PP i Cs han recolzat una moció de Guanyem Badalona i ERC

ACN

El ple de Badalona reprova Xavier Garcia Albiol pels seus tuits xenòfobs

RICARD CUGAT

El ple de Badalona ha donat llum verda a una moció per reprovar el president del PP i regidor d’aquest ajuntament, Xavier García Allbiol, per un tuit xenòfob que va fer el 13 de novembre en relació amb l’agressió sexual a una dona a Santa Coloma de Gramenet. El text aprovat critica que Albiol s’expressés "en termes obertament xenòfobs per buscar el vot d’aquelles persones que se senten amenaçades, i que creés alarmisme entre la ciutadania". 

A més, adverteix que va ser una actitud "impròpia d’un càrrec electe" i considera greu "relacionar la nacionalitat dels agressors i el fenomen migratori amb un atac masclista". La proposta, que és una iniciativa de Guanyem Badalona i ERC, ha prosperat amb el recolzament de totes les formacions excepte els populars, que hi han votat en contra, i Cs, que s’ha abstingut.

El polèmic tuit que va fer García Albiol el 13 de de novembre passat considerava que el que havia passat a Santa Coloma de Gramenet amb l’agressió sexual a una noia per joves d’origen magribí "era conseqüència de la política d’immigració de l’Estat espanyol, que consisteix a donar tots els drets i no exigir cap obligació ".

La moció que s’ha aprovat critica les paraules del regidor popular i exigeix la seva reprovació per aquest comentari. Així mateix insta el ple "perquè condemni les actituds i afirmacions públiques, de qualsevol dels seus membres, que incitin al racisme i la xenofòbia".

Segons va explicar la regidora de Guanyem Badalona, ​​Fàtima Taleb, "no es tracta d’anar a la justícia, es tracta de corregir un regidor que no hauria de mentir i hauria de moderar els seus discursos precisament perquè representa molts veïns i veïnes" .

D’altra banda, Xavier García Albiol ha recordat que els quatre anys que va ser alcalde "cap veí va ser discriminat per cap qüestió.

"Presentin una moció, comparin-me amb Hitler, diguin-me que soc un terrorista, reprovin-me i facin el que considerin, que nosaltres continuarem treballant en benefici dels veïns de Badalona. Continuarem defensant els veïns de la ciutat", ha sentenciat el popular.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA