Efecte Santa Coloma

El ple de Badalona reprova Xavier Garcia Albiol pels seus tuits xenòfobs

Totes les formacions excepte el PP i Cs han recolzat una moció de Guanyem Badalona i ERC

jcarbo43458184 albiol180523162122

jcarbo43458184 albiol180523162122 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

El ple de Badalona ha donat llum verda a una moció per reprovar el president del PP i regidor d’aquest ajuntament, Xavier García Allbiol, per un tuit xenòfob que va fer el 13 de novembre en relació amb l’agressió sexual a una dona a Santa Coloma de Gramenet. El text aprovat critica que Albiol s’expressés "en termes obertament xenòfobs per buscar el vot d’aquelles persones que se senten amenaçades, i que creés alarmisme entre la ciutadania". 

A més, adverteix que va ser una actitud "impròpia d’un càrrec electe" i considera greu "relacionar la nacionalitat dels agressors i el fenomen migratori amb un atac masclista". La proposta, que és una iniciativa de Guanyem Badalona i ERC, ha prosperat amb el recolzament de totes les formacions excepte els populars, que hi han votat en contra, i Cs, que s’ha abstingut.

El polèmic tuit que va fer García Albiol el 13 de de novembre passat considerava que el que havia passat a Santa Coloma de Gramenet amb l’agressió sexual a una noia per joves d’origen magribí "era conseqüència de la política d’immigració de l’Estat espanyol, que consisteix a donar tots els drets i no exigir cap obligació ".

La moció que s’ha aprovat critica les paraules del regidor popular i exigeix la seva reprovació per aquest comentari. Així mateix insta el ple "perquè condemni les actituds i afirmacions públiques, de qualsevol dels seus membres, que incitin al racisme i la xenofòbia".

Segons va explicar la regidora de Guanyem Badalona,Fàtima Taleb, "no es tracta d’anar a la justícia, es tracta de corregir un regidor que no hauria de mentir i hauria de moderar els seus discursos precisament perquè representa molts veïns i veïnes" .

D’altra banda, Xavier García Albiol ha recordat que els quatre anys que va ser alcalde "cap veí va ser discriminat per cap qüestió.

Notícies relacionades

"Presentin una moció, comparin-me amb Hitler, diguin-me que soc un terrorista, reprovin-me i facin el que considerin, que nosaltres continuarem treballant en benefici dels veïns de Badalona. Continuarem defensant els veïns de la ciutat", ha sentenciat el popular.

Més notícies de Badalona