Cooperació intermunicipal

Badalona, Santa Coloma i Tiana s'uneixen per debatre estratègies contra les violències masclistes

La inauguració de les jornades anirà a càrrec de l'antropòloga mexicana Marcela Lagarde, que parlarà de les «aliances globals de les dones».

marcela-lagarde

marcela-lagarde

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segueix la col·laboració entre Badalona i Santa Coloma. Els dos ajuntaments, que ja es van reunir fa uns dies amb veïns de les dues localitats per parlar de problemes comuns, s’uneixen aquesta vegada també amb el consistori de Tiana per organitzar unes jornades sobre violències masclistes.

Aquestes jornades intermunicipals, que tindran lloc el 16 i el 17 de novembre, s’emmarquen en els actes entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, però coincideixen amb l’agressió sexual que hi va haver el cap de setmana passat en una parada de metro a Santa Coloma.

En l’acte inaugural d’aquestes jornades, que tindrà lloc divendres 16 (17.30 h) a la Biblioteca Singuerlín Salvador-Cabré de Santa Coloma de Gramenet, a part dels alcaldes de les localitats organitzadores Núria Parlon (Santa Coloma), Esther Pujol (Tiana) i Àlex Pastor (Badalona), intervindrà Marcela Lagarde, escriptora, antropòloga, investigadora i representant del feminisme llatinoamericà, que impartirà la conferència: "Aliances globals de les dones per a l’erradicació de les violències patriarcals".

Notícies relacionades

Dissabte, 17 novembre, les jornades continuaran al Badalona Centre Internacional de Negocis, on es faran tres tallers simultanis:“Acompanyament de les dones en els processos de violència”,a càrrec de Virginia Franch;“Autoorganització de les dones per uns espais festius i d’oci lliures de violències”,a càrrec del Centre de Joves d’Atenció a la Sexualitat (CJAS), i“Estratègies per a l’autodefensa feminista”,a càrrecd’Aikido Makoto.

Més notícies de Badalona