Més seguretat

La Guàrdia Urbana de Badalona patrullarà amb moto i en grup en els "punts calents"

Àlex Pastor, en pugna amb Abiol en la lluita contra l'incivisme, promet que posarà "a la diana els petits delinqüents"

El govern municipal anuncia la instal·lació de càmeres de seguretat al carrer sense tenir ni "garanties" ni autorització per fer-ho

guardia-urbana-bdn

guardia-urbana-bdn

2
Es llegeix en minuts
ACN

El govern socialista de Badalona ha impulsat un nou canvi organitzatiu a la Guàrdia Urbana que es basa en la concentració de recursos als "punts calents". L’alcalde, Àlex Pastor (PSC)en pugna amb Xavier García Albiol (PP) per liderar el tema de l’incivisme, ha explicat que l’augment de l’activitat delictiva obliga a "posar a la diana l’incívic i el petit delinqüent" i per això ha creat una unitat motoritzada que patrullarà els llocs més conflictius. La formaran cinc agents que es desplaçaran sempre junts per garantir una "presència més gran, efectivitat i agilitat" en la resolució de conflictes.

El govern també ha anunciat la instal·lació de càmeres a la via pública, però el projecte és encara molt incipient perquè ni s’han encarregat, ni hi ha autorització de la Comissió de Videovigilància i tampoc hi ha "garanties" de com i quan es puguin autoritzar.

Pastor ha qualificat l’enèsima remodelació de la Guàrdia Urbana de Badalona de "pas important" en el model de seguretat de la ciutat. L’alcalde assegura que la gestió de l’anterior govern municipal no era eficaç i ha fet una crida al cos perquè "passi a l’acció"amb més presència al carrer i posant el focus en els petits conflictes a la via pública.

Dos projectes

Per a això, s’ha anunciat la posada en marxa de dos projectes, ‘Diana’ i ‘Horus’. El primer consisteix en la reorganització dels recursos humans existents per augmentar el patrullatge amb la unitat motoritzada orientada a controlar els "punts calents", una nova unitat de vigilància dels mercats ambulants i una unitat d’investigació de la petita delinqüència.

Aquests canvis s’aplicaran de manera immediata, mentre que els que preveu el projecte ‘Horus’, tot i que també han sigut anunciats, tenen més complicada la seva aplicació. El govern municipal vol instal·lar càmeres de seguretat a la via pública i càmeres subjectives als uniformes dels agents, així com nous radars i sensors de semàfors en vermell.

Aquesta és, assegura l’alcalde, una aposta per "tecnificar i professionalitzar" el cos policial. Les propostes més mediàtiques, però, les de les càmeres, encara estan molt verdes. Segons ha explicat el cap de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, s’han fet informes per demanar l’autorització de les càmeres, però aquest tràmit encara no s’ha fet.

Notícies relacionades

A més, segons el màxim càrrec policial, no hi ha cap "garantia" que s’acabin autoritzant i tampoc quan podrà passar això: "Sabem on ens agradaria posar-les, però fins que no tinguem els permisos no podem dir que ja està", ha assegurat. Fernández ha explicat que l’anàlisi que ha de fer la Comissió de Videovigilància és molt "exhaustiva" i no s’arrisca a donar-ho per fet.

Més notícies de Badalona