220 pel·lícules en competició

El 44è Filmets Badalona Film Festival arriba amb un marcat accent italià

Ninetto Davoli, un dels actors favorits de Pier Paolo Pasolini, rebrà el premi honorífic per la seva llarga trajectòria artística

L'esdeveniment acull una jornada professional amb productores del país alpí amb una capacitat d'inversió de 10 MEUR en coproduccions

filmets

filmets

2
Es llegeix en minuts
ACN

Filmets Badalona Film Festival reafirma en aquesta edició la seva voluntat de convertir-se no només en un referent internacional pel que fa a la projecció de curtmetratges, sinó també en un referent des de l’òptica professional. L’any passat ja es va establir una col·laboració amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, que en aquesta edició ha fet possible l’aposta per les coproduccions amb Itàlia, país convidat, a partir del projecte europeu de set companyies de la regió de la Pulla.

Aquestes productores arribaran amb una subvenció de 10 milions d’euros a invertir exclusivament en coproduccions amb altres països europeus i les companyies catalanes i de la resta de l’Estat intentaran que es puguin tancar el màxim de projectes dins de la sessió de treball que els organitza Filmets Badalona. Si l’experiència funciona podria obrir-se dins del festival un espai dedicat expressament per a la indústria del curtmetratge.

La meitat, estrenes

Pel que fa a la secció oficial, el festival ha programat entre el 19 i el 28 d’octubre un total de 220 pel·lícules en competició, el 50% de les quals són estrenes a Catalunya o Espanya. Com cada any, la procedència dels treballs és molt variada i n’hi haurà 26 de produïts de Catalunya, 6 dels quals són de la ciutat de Badalona, seu del Filmets.

"S’ha treballat molt intensament per portar pel·lícules noves", ha assegurat el director del festival, Agustí Argelich, que va reivindicar el curtmetratge com a producte de primera qualitat: "No són pel·lícules de segona divisió". D’entre les estrenes, n’hi ha una que destaca perquè és, a més, estrena mundial, 'Donde no puedes llegar'.

El curt està protagonitzat per Assumpta Serna, una de les estrelles que passarà pel Filmets, amb un currículum amb 111 pel·lícules, 40 sèries de televisió i una vintena de premis internacionals. A més de Serna, també hi haurà treballs d’actors i actrius de renom com Belen Rueda, Marcel Borràs, Macarena Gómez, Cristina Brondo, Bruna Cusí i Nausicaa Bonnín.

Ninetto Davoli, premi honorífic 

El premi honorífic Filmets 2018 recau sobre l’actor italià Ninetto Davoli. El seu primer paper va ser el 1964 en un film en què l’actor no tenia text, 'Il Vangelo secundo Matteo', dirigit per Pier Paolo Pasolini. De fet, d’ell són moltes de les pel·lícules en què apareix Davoli. També el seu últim treball té la firma de Pasolini, 'Il Fiore dell Mille e una Notte', del 1974.

Notícies relacionades

Coincidint amb la presència de Davoli a Badalona, el Filmets programa una sessió de cine històric dedicat a Pasolini en què el mateix Davoli serà l’encarregat de presentar els treballs que es projectaran, juntament amb el director del festival de curtmetratges de Vicenza, Pasolini Luca dal Molin.

Més notícies de Badalona