Polèmica espai públic

Enxampen agents de la Policia Local de Badalona retirant llaços grocs

El PDecat, ERC i Podem Badalona demanen al regidor de Seguretat responsabilitat i la identificació d'aquests membres del cos

zentauroepp27773667 barcelona 06 11 2014 politica banderolas lazos amarillos por180907104442

zentauroepp27773667 barcelona 06 11 2014 politica banderolas lazos amarillos por180907104442

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Partit Demòcrata de Badalona (PDEcat) ha demanat responsabilitats a Jordi Subirana, edil del Servei de Seguretat i, per tant, de la Guàrdia Urbana, després que dues persones d’aquest cos, uniformats i de servei, van ser sorpresos la tarda de diumenge passat, 30 de setembre, arrencant llaços grocs al carrer Jovellar.

Mitjançant un comunicat, el partit nacionalista ha demanat al màxim dirigent polític d’aquest cos de seguretat “que assumeixi la seva responsabilitat, identifiqui els dos agents i se’ls obri expedient informatiu i, si procedeix, disciplinari". A més, ha recordat que “a Badalona ja hi ha hagut tres incidents pel tema dels llaços grocs i, en dos dels tres casos, la Guàrdia Urbana n’ha sigut protagonista”.

Un altre dels incidents es va produir fa uns dies quan també una parella de Guàrdies Urbanos va multar amb 200 euros un veí que penjava llaços. “És inadmissible que només s’apliqui l’ordenança de civisme per multar la gent que penja llaços grocs, quan fa tres anys que demanem que s’apliqui aquesta ordenança en casos flagrants d’incivisme”, ha lamentat el líder i edil del Partit Demòcrata de Badalona, Pere Martínez Carreté.

I, finalment, el tercer incident va ser l’agressió que va patir un altre badaloní, que va recriminar a un individu que retirava llaços grocs a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i els tirava a terra.

També s’han sumat a aquesta demanda els grupsd’ERC i Podem Badalona. Els republicans han recordat al govern municipal que "la funció de la Guàrdia Urbana és garantir la seguretat de la ciutadania i no perseguir la llibertat d’expressió". El portaveu d’ERC, Oriol Lladó, ha presentat una bateria de preguntes sobre aquest cas perquè el govern socialista doni explicacions.

La resposta del govern

Notícies relacionades

El govern del PSC, en declaracions a l’ACN, ha assegurat que l’acció "no és delicte" i que no s’ha donat "cap instrucció" a la policia, que "es manté neutral sobre qualsevol afer de caràcter ideològic". I ja ha avançat que en cap cas no expedientarà els agents.

Més notícies de Badalona