Nou web

Obertes les inscripcions per al procés participatiu de les Tres Xemeneies

Tots els majors de setze anys que vulguin participar hauran d'assistir a una sessió informativa o visualitzar-la 'online'

tres-xemeneis

tres-xemeneis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consorci del Besòs, el Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona han habilitat un web per inscriure’s en les jornades temàtiques del procés participatiu que planificarà i ordenarà l’àmbit de les Tres Xemeneis als termes municipals de Sant Adrià de Besòs i Badalona. Aquest procés s’allargarà tres mesos amb la intenció de debatre quatre aspectes concrets del Pla Director Urbanístic (PDU) d’aquest espai de 32 hectàrees (el 60% en mans privades).

El 27 de setembre s’explicarà el funcionament del procés en una sessió oberta al públic, en què també es podrà omplir el formulari d’inscripció en paper. Tots els majors de setze anys que vulguin inscriure’s en les jornades del 8, 15, 22 i 29 d’octubre hauran d’assistir a aquesta primera sessió informativa o visualitzar-la a través de l’enregistrament que es penjarà a Internet.

Les jornades estan dirigides principalment als membres del Consell del Front Litoral –creat el 2016, en el marc d’un procés de debat previ al PDU–, a les entitats interessades dels àmbits social, econòmic, educatiu o ambiental, i en general a tots els veïns de Sant Adrià de Besòs i de Badalona majors de setze anys.

Quant a les temàtiques, el primer dia, el 8 d’octubre, s’abordarà el futur i la gestió de les Tres Xemeneis i de la sala de turbines de la central tèrmica, protegides com Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), la gestió. Al cap d’una setmana, el 15 d’octubre, el debat girarà entorn de la connectivitat del sector amb la ciutat existent, el model de mobilitat i el cost.

Notícies relacionades

A la tercera sessió, el 22 d’octubre, es parlarà de la relació amb el parc fluvial del Besòs, i l’últim dia, el 29 d’octubre, es tractarà el model d’ordenació del front edificat, amb aspectes com les altures els edificis, l’ocupació, l’edificabilitat i els usos. Segons marca el PDU, més de la meitat del terra (53%) es destinarà a usos econòmics i això hauria de servir per dinamitzar el Barcelonès Nord. Quant a usos residencials, el pla preveu la construcció de més de 1.700 vivendes.

Més notícies de Badalona