Dansa al port

Ballarins de Badalona que triomfen en l'àmbit internacional tornen a casa

La representació de l'òpera 'Cavalleria rusticana' tanca la sisena edició del Festival Les Nits del Port

nits-al-port---ball

nits-al-port---ball

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com ja és habitual des de fa sis anys, l’últim divendres del festival d’estiu de Les Nits del Port de Badalona, que se celebra demà, es dedica a la dansa. En aquesta ocasió, a l’elenc del Jove Ballet Clàssic de Badalona s’hi afegeixen destacats ballarins formats a la ciutat que ara triomfen en les millors companyies internacionals de referència. Joves que a l’estiu tornen a casa per demostrar el seu art.

Els ballarins i ballarines d’origen local actuaran amb les seves parelles habituals de ball. En aquesta ocasió, es podrà veure, del Reial Conservatori Mariemma de Madrid,Eva González i Salvador Martínez Massat; de la Dresden Frankfurt Company Jacopo Godani,Carola Sicheri i Tamas Darai; del’Òpera de Bucarest,Ada Gonzales i Miquel Torrent; del’Akademie Des Tanzes a Mannheim,Muriel Bermejo, i del Balleto di Siena, una de les revelacions de la nit, el ballarí Alejandro Mora.

I, també actuaran a l’escenari, professionals comMar EscodaAntonella Sampieri Adi i Alberto Serrano Delgado que portaran a Badalona espectacles que fa uns dies han ofert al Mercat de las Flors, entre altres espais de referència del món la dansa.

Aquesta tornada de talent a la seva ciutat natal és possible gràcies a l’aliança entre el Port de Badalona i Marisa Yudes, directora artística del Jove Ballet Clàssic de Badalona, que des de la seva creació fa sis anys, pren el compromís amb Les Nits del Port de reunir ballarins professionals que estan en diferents companyies nacionals i europees i que anteriorment van ser alumnes del centre.

Gala d’òpera

I, l’endemà d’aquest festival, es dedicarà cant. Dissabte, a les 22h, s’oferirà completa l’obra de Pietro Mascagni ‘Cavalleria rusticana’, una obra en un acte plena de passió, amor i tradició siciliana, amb un gran protagonisme de la cultura del vi, que es representarà en la seva totalitat.

Notícies relacionades

És una obra representada per cinc veus, entre les quals, la soprano Ángela Lorite, productora i directora de l’espectacle que es veurà a Badalona. També s’hi podran escoltar les veus de Griselda Ramón, Maria Lelnychyn, Alfredo Heilbron i Joan Sebastià Colomer, veus soprano, mezzosoprano, tenor i baríton, que interpretaran els cinc papers de l’obra.

Més notícies de Badalona