NOU GOVERN

Àlex Pastor es recolza en l'exregidor d'Unió per formar un govern a quatre a Badalona

El nou alcalde assumirà junt amb Teresa González, Rubén Guijarro i Jordi Subirana, d'Units per Avançar, totes les responsabilitats municipals

badalona

badalona

4
Es llegeix en minuts
Aitana Glasser

El nou alcalde de Badalona, Àlex Pastor (PSC), ha presentat aquest dilluns el que serà el seu equip de govern durant els propers 10 mesos. La solució de Pastor d’assumir la governabilitat amb només tres regidors ha passat per la incorporació al nou equip de govern de Jordi Subirana, d’Units per Avançar.

Subirana, exregidor de l’extinta Convergència i Unió, ja va sorprendre amb la seva abstenció en la moció de censura a Dolors Sabater, amb la qual cosa va deixar la porta oberta a un possible acord amb el nou govern. Així, Pastor ha apostat per delegar en ell part de les competències municipals i li ha atorgat la cartera de Serveis a les Persones i Seguretat, en la qual s’inclouen àmbits d’especial rellevància com Educació, Serveis Socials i Cultura.

La nova organització municipal compta, per tant, amb tres tinents d’alcaldia, Teresa González, Jordi Subirana i Rubén Guijarro i delega en l’alcalde les responsabilitats del’Àrea de Salut, Gent Gran i Cooperació, a més del’àrea d’Esportsi la de Polítiques d’Igualtat.

La primera tinenta d’alcalde serà Teresa González, regidora a més del’Àmbit de Recursos Interns, Participació i Habitatge. Per la seva part, Rubén Guijarro serà l’encarregat de gestionarl’Àrea de Govern i Territori.

Durant la presentació l’alcalde de Badalona ha destacat especialment la voluntat de diàleg del nou equip de govern, que apostarà per “parlar amb totes les forces polítiques”. Pastor ha assegurat que està disposat a entendre’s amb tots i ha recordat que “en l’anterior ple municipal ja vam estendre la mà a tots els grups municipals per arribar als millors acords per a la ciutat”.

Pastor ha deixat en l’aire en què consistirà el “pla de xoc” que prepara per a la ciutat i assegura que en els propers dies revelarà quines mesures inclourà. Tampoc no ha confirmat si hi haurà o no canvis en els pressupostos municipals i en què consistiran, i ha apuntat únicament que “si podem millorar la situació aprovant un nou pressupost, ho farem”.

El nou alcalde encara no ha concretat cap reunió amb les autoritats polítiques autonòmiques ni centrals, però ha assegurat que en els propers dies acordarà una trobada tant amb el president Quim Torra com amb el govern central, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Un govern "per a tothom"

Deixant de banda els detalls de l’estratègia política que seguirà el consistori els propers mesos, Pastor ha ressaltat que el govern treballarà de manera cohesionada per “crear una ciutat on tothom se senti identificat, sense estridències ni estirabots.”

Aquesta diversitat que defensa l’alcalde ja s’ha deixat veure en algunes mesures i accions empreses pel nou govern, com la decisió de retirar la pancarta que penjava del consistori en la qual es demanava la llibertat dels exconsellers presos i que va ser substituïda per una pancarta de repulsa per la llibertat provisional de ‘La manada’, amb l’objectiu de “mantenir la neutralitat institucional”.

Concentració de competències

Els tres regidors assumiran, amb Àlex Pastor, totes les competències municipals. Una acumulació de càrrecs que per a l’alcalde no suposa un problema, ja que el govern de fins ara aglutinava diversos representants de diferents forces polítiques i tot i així “va ser incapaç de gestionar la ciutat”.

L’únic que se sabia fins ara era que el mateix alcalde seria l’encarregat de l’àrea de Gent Gran, tal com va anunciar ell mateix a la Plataforma de la Gent Gran en un acte celebrat divendres passat al teatre Blas Infante de Badalona.

Ara, l’alcalde ha revelat que s’encarregarà a més de dues carteres més, entre les quals s’inclouen Esports i Joventut i Polítiques d’Igualtat. Pastor ha detallat a més les funcions que assumirà cada regidor i les àrees que inclouran.

D’aquesta manera, s’ha sabut que Teresa González serà la responsable de l’àmbit de Recursos Interns, Participació i Habitatge, que comprèn l’àread’Hisenda i Recursos, Interns; l’àrea de Recursos Humans, Participació i Polítiques d’Habitatge. González serà també la responsable de l’Institut Municipal de Serveis Personales (IMSP) i de Badalona Serveis Assistencials (BSA).

Per la seva part, l’incorporat Jordi Subirana concentrarà les competències de l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, així com l’àrea de Convivència i Mediació i de Seguretat. Subirana serà a més el responsable d’alguns dels àmbits amb més pes dins del consistori, com l’àrea d’Educació, Serveis Socials i Cultura, a més de gestionar el Museu de Badalona, la Rebasa, el Patronat de la Música, Badalona Cultura i el Consorci Badalona Sud.

Rubén Guijarro, tercer tinent d’alcalde, serà regidor de l’àrea de Govern, Urbanisme, l’àread’Espais Públics i Mobilitat, així com de Medi Ambient i Sostenibilitat. Sobre ell recau a més la responsabilitat de Marina Badalona, Badalona Comunicació i Engestur.  

Amb aquest organigrama, el nou govern aposta, segons Pastor, per deixar les assessories “en mans de professionals de reconegut prestigi” perquè assegurar que el govern treballi de manera “eficaç i eficient”. L’alcalde ha volgut destacar a més que la configuració d’aquest nou govern es caracteritza “per la seva preparació tant a nivell laboral com acadèmic”, una cosa que “li permetrà adaptar-se molt ràpidament”.

Notícies relacionades

Els tres regidors assumiran, junt amb l’alcalde, les competències als sis districtes de la ciutat. Pastor serà encarregat del districte 4 –la Salut, Sant Joan de Llegià, Sant Mori de Llefià i Sant Antoni de Llefià–, Jordi Subirana dels districtes 1 i 3, Teresa González dels districtes 2 i 5, i Rubén Guijarro del districte 6.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA