PUGNA MUNICIPAL

Garcia Albiol amenaça de no donar suport a la moció del PSC a Badalona

Les negociacions amb el PP s'han encallat per l'exigència del seu líder d'entrar a l'equip de govern

ealos43729713 el l der del pp a badalona  xavier garcia albiol  amb el reg180613133240

ealos43729713 el l der del pp a badalona xavier garcia albiol amb el reg180613133240 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Badalona i president del PP català, Xavier Garcia Albiol, ha amenaçat avui de retirar el suport dels seus 10 regidors a la moció de censura presentada pel PSC contra l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. El ple en què es debatrà la moció, que portarà a l’alcaldia el regidor socialista Àlex Pastor si mantenen el compromís els regidors del PP, els tres del PSC i l’únic de Ciutadans, s’ha de celebrar el proper dia 20.

En una roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de Badalona, Albiol ha criticat els socialistes per no haver donat explicacions sobre com governarà amb només tres regidors (després que el PP hagi rebutjat entrar a l’equip de govern després del veto socialista a la figura d’Albiol) i els ha reclamat un programa de govern per als pròxims 11 mesos. 

“El PP obrirà un període de reflexió fins dimecres en què valorarem el sentit del nostre vot”, ha dit Albiol, que inicialment va comprometre el seu suport a la moció de censura socialista “sense condicions”. Això sí, ho va fer en un panorama polític molt diferent, abans que la moció de censura socialista al Congrés desallotgés Mariano Rajoy de la presidència del Govern central.

Ara, segons Albiol, aquest suport “sense condicions” significaria donar “un xec en blanc” que suposaria “sortir del foc per caure a les brases”. El líder del PP ha criticat als socialistes que “farolegin i juguin amb les expectatives dels veïns”.

Ambient caldejat

Per acabar de caldejar l’ambient, el president del PP català ha carregat contra el govern socialista per la no-dimissió del ministre Màxim Huerta, el qual ha qualificat de “penques”. I contra el de la Generalitat, per les últimes declaracions del president Torra.

Garcia Albiol ha criticat que Quim Torra s’hagi pronunciat favorablement sobre la proposta de l’ANC que l’1 d’octubre sigui “festa nacional”. “No hi ha res a celebrar, perquè va ser un dia trist per als independentistes i per als que no ho són. És un despropòsit i una provocació amb ganes d’atiar el conflicte a Catalunya”, ha declarat.

També ha exigit que el PSOE actuï “amb la mateixa celeritat i contundència” contra el ministre de Cultura que amb la que han exigit contra els dirigents del PP quan s’ha descobert “algun tipus d’irregularitat”

Avís dels Comuns

També avui, el líder dels comuns, Xavier Domènech, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, han advertit al PSC de Badalona (Barcelona) de l’“error històric” que suposaria mantenir la seva moció de censura contra l’alcaldessa Dolors Sabater.

“Hem vingut a expressar el nostre suport a Dolors Sabater i el nostre més absolut rebuig i incomprensió per la moció de censura”, ha explicat Domènech, després de mantenir una reunió amb l’alcaldessa de Badalona a la qual també ha acudit la diputada de Catalunya en Comú Podem Susana Segovia, que ha recordat que el PSC va donar el seu aval a la candidatura de Sabater, precisament per evitar que governés el PP.

Notícies relacionades

Domènech ha considerat contradictòria la iniciativa amb la “nova etapa política de progrés social” que considera que s’ha obert a l’Estat amb la moció de censura que va fer fora de La Moncloa Mariano Rajoy i va elevar Pedro Sánchez com a president del Govern.