Tempesta política

El PPC deixarà els seus vots al PSC per registrar la moció de censura a Badalona

Els populars qualifiquen aquesta decisió com ¿el sacrifici personal i polític més gran¿ possible, però ¿Badalona no pot continuar ni un minut més governada per la CUP i ERC¿

jcarbo43458184 albiol180523162122

jcarbo43458184 albiol180523162122 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PPC ha anunciat aquest dilluns que deixarà els seus 10 vots perquè el PSC pugui registrar la moció de censura a l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, un requisit que havia demanat el candidat socialista, Álex Pastor.

En un comunicat, el PPC s’ha referit a aquesta decisió com “el sacrifici personal i polític més gran” possible, ja que “Badalona no pot continuar ni un minut més governada per la CUP i ERC”.

També ha instat els socialistes queacabin el pla de xoc  a la ciutat, en què les dues formacions estan treballant des de fa setmaes o amb què els populars “coincideixen gairebé absolutament”.

El 92,6 % de les bases del PSC de Badalona van votar dissabte a favor d’impulsar una moció de censura contra Sabater perquè el socialista Álex Pastor sigui el nou alcalde amb el recolzament del PPC de Xavier García Albiol i de Ciutadans.

En declaracions a la COPE, el president del PPC i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que la militància del PSC ha fet “una esmena” a la decisió dels seus dirigents de recolzar Guanyem Badalona en Comú el 2015, al decidir presentar ara una moció de censura contra l’alcaldessa, Dolors Sabater.

Albiol ha justificat el seu recolzamentt als socialistes malgrat que tinguin amb tres diputats, en contrast amb els 10 dels populars: “El govern fins ara ha sigut un desastre i la ciutat n’ha pagat les conseqüències. És necessari un canvi per sobre dels desitjos polítics que puguem tenir”.

Eventual govern amb el PSC

En aquest sentit, ha emfatitzat que la seva formació aposta pel canvi a la ciutat i que el PSC “només vol els seus vots”, tot i que ha dit que si volen governar amb tres regidors “no els portaran la contrària”.

Notícies relacionades

“Entenem que per sobre dels legítims desitjos polítics que podem tenir des del Partit Popular, que som la primera força política, s’ha de mirar l’interès de la ciutat de Badalona”, ha declarat.

El dirigent popular s’ha referit a aquest eventual nou govern del PSC com "de transició” i ha apuntat que a començaments del mes d’octubre el seu partit farà “un replantejament” sobre com encara les eleccions municipals del 2019.