Transport públic

L'AMB posa en marxa la primera línia de bus metropolità a petició a Badalona

La nova línia E33 connectarà el municipi de Tiana amb l'hospital de Can Ruti en 20 minuts

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, i Joan Maria Bigas (AMB) a l’acte d’inauguració de la nova línia.

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, i Joan Maria Bigas (AMB) a l’acte d’inauguració de la nova línia. / AMB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha inaugurat la primera línia de bus metropolità a demanda dels usuaris. L'AMB Exprés E33 connectarà el municipi metropolità de Tiana amb l'Hospital de Can Ruti de Badalona i circularà exclusivament amb prèvia petició telefònica dels usuaris.

En la inauguració de la línia hi han participat l'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, i el director de Mobilitat i Transport de l'AMB, Joan Maria Bigas, qui ha assegurat que “petites actuacions d'aquestes característiques, en municipis amb un volum de viatgers limitat, són les que verdaderament acaben teixint la xarxa de transport públic i facilitant-ne l'ús a tots els ciutadans”.

Un projecte que, segons Esther Pujol, “és producte de molts anys de feina” i “millorarà la qualitat de vida els veïns”, connectant-los directament amb un dels centres sanitaris més destacats de la zona.

La nova línia circularà únicament en dies laborables i, per fer la petició del servei, els usuaris hauran de trucar al telèfon habilitat amb un dia d'antelació com a mínim, segons ha explicat Bigas.

L'E33 és la primera línia de la xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, una iniciativa que dotarà el transport públic barceloní de dos nous serveis: el servei de bus AMB Exprés, per a trajectes curts i amb menys parades, i l'AMB Metrobús, format per 14 línies amb més freqüència.

Notícies relacionades

Amb aquesta nova aposta, l'AMB es proposa millorar l'oferta de transport en els recorreguts amb més demanda mitjançant trajectes directes i de més freqüència, per incrementar l'ús del transport públic.

Més notícies de Badalona